O απολογισμός των πρώτων δράσεων της νέας Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών

05/08/2025 | 15:46

Σε ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών, αναφέρονται τα εξής:

Η νέα Διοίκηση του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών ξεκίνησε με δυναμισμό, σαφή προσανατολισμό και μεθοδικότητα. Από την πρώτη κιόλας μέρα επιδιώχθηκε η ουσιαστική επαφή με θεσμικούς φορείς, η αναγνώριση των προβλημάτων της αγοράς και η διαμόρφωση λύσεων που θα έχουν άμεσο και πρακτικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα των επαγγελματιών.

Η Διοίκηση έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο να αναθερμάνει τις σχέσεις συνεργασίας με σημαντικούς θεσμικούς παράγοντες της περιοχής.

Πρώτος σταθμός ήταν η επίσκεψη στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών, κ. Χρυσόστομο, ο οποίος ευλόγησε το έργο της νέας Διοίκησης και τόνισε τη σημασία της συνεργασίας Εκκλησίας και εμπορικού κόσμου.

Ακολούθησε συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΠΑ, κ. Παναγιώτη Αναστασόπουλο, όπου συζητήθηκε ο ρόλος του λιμανιού στην αναπτυξιακή προοπτική της Πάτρας, ιδιαίτερα στον τομέα της κρουαζιέρας, της φιλοξενίας mega yachts και της ενίσχυσης των τοπικών υποδομών.

  • Σημαντική ήταν και η συνάντηση με τον Ταξίαρχο κ. Κωνσταντίνο Τσιράκη, Διοικητή του ΚΕΤΧ, 
  • Τον Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας», κ. Δημόπουλο, όπου τέθηκαν ζητήματα συνεργασίας και στήριξης της τοπικής κοινότητας. Ακολούθως, πραγματοποιήθηκαν επαφές με 
  • Τον Δήμαρχο Πατρέων, κ. Κώστα Πελετίδη, για την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας και τη βελτίωση των συνθηκών στην αγορά.
  • Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, για την ανάπτυξη συνεργασιών και την αξιοποίηση περιφερειακών προγραμμάτων.
  • Τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, κ. Τάκη Παπαδόπουλο, ο οποίος ενημέρωσε διεξοδικά για τα τρέχοντα προγράμματα στήριξης και το έργο DigiWest.

Παράλληλα, ξεκίνησε νέα συνεργασία με τη Διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και τον Διοικητή της, κ. Ηλία Θεοδωρόπουλο. Τέθηκαν επί τάπητος δράσεις κοινωνικής προσφοράς, όπως η τοποθέτηση απινιδωτών σε εμπορικά σημεία, η διοργάνωση εθελοντικών αιμοδοσιών και η πραγματοποίηση σεμιναρίων πρώτων βοηθειών για επαγγελματίες και πολίτες.

Η Διοίκηση του Συλλόγου πραγματοποίησε επίσης αυτοψίες στις οδούς Γερμανού, Αγίου Νικολάου και Ερμού, όπου τα συνεχιζόμενα έργα δημιουργούν προβλήματα στη λειτουργία των καταστημάτων. 

Σημαντική ήταν και η συνάντηση με τον Διευθυντή του Τελωνείου Πατρών, κ. Παναγιώτη Ζαφειρόπουλο, όπου συζητήθηκαν η ανάγκη ταχύτερης εξυπηρέτησης των επιχειρήσεων, η βελτίωση των διαδικασιών εισαγωγών και εξαγωγών και, κυρίως, η πάταξη του παραεμπορίου που πλήττει την τοπική αγορά.

Η ασφάλεια και η καθημερινότητα των πολιτών αποτέλεσαν επίσης βασικό θέμα, κατά τις συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, συγκεκριμένα:

  • Τον Υποστράτηγο Θεόδωρο Τσάτσαρη, Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας
  • Τον Ταξίαρχο Ιωάννη Μπούμη, Διευθυντή Αστυνομίας Αχαΐας
  • Τον Υποδιευθυντή Χρήστο Ντεμίρη, Διοικητή Τροχαίας Πατρών

Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στην ανάγκη αυξημένης αστυνόμευσης στο κέντρο της Πάτρας, την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση και τη βελτίωση των συνθηκών στάθμευσης.

Ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών δεν περιορίστηκε σε διαχειριστικές ενέργειες. Έθεσε ως βασική του προτεραιότητα την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, την καινοτομία, την ψηφιακή αναβάθμιση και την κοινωνική υπευθυνότητα, προωθώντας ταυτόχρονα τη συνεχή ενημέρωση των μελών του για νέες ευκαιρίες και εργαλεία ανάπτυξης.

Η πρώτη περίοδος της νέας Διοίκησης χαρακτηρίζεται από:

  • Ανοιχτή θεσμική πολιτική
  • Έμπρακτη παρουσία στην αγορά και επαφή με τα προβλήματα
  • Πρωτοβουλίες με κοινωνικό και αναπτυξιακό πρόσημο
  • Στρατηγική αντίληψη του ρόλου του Συλλόγου ως ενεργού συνομιλητή της Πολιτείας

Ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών αποδεικνύει ότι είναι παρών, δραστήριος και με ξεκάθαρο προσανατολισμό: την ενδυνάμωση της τοπικής επιχειρηματικότητας, τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και την προώθηση της οικονομικής και κοινωνικής ευημερίας της πόλης.

Ότι χρειαστείτε το τηλ του Συλλόγου 2610-273257

Σοκ στην Πάτρα: Ο καθηγητής Στέφανος Σκαρπέλος είναι ο άνδρας που πνίγηκε στα Βραχνέικα

Το πρώτο συμβάν στη νέα Πατρών Πύργου – ΦΩΤΟ

Πλαζ Πάτρας: “Χρυσή” διάρρηξη – Έσπασαν τζάμι αυτοκινήτου και άρπαξαν χρήματα και πανάκριβο ρολόι!

Η Τροχαία έκοψε την Πάτρα στα δύο! Συνθήκες κυκλοφοριακής “κόλασης” μέχρι την Κυριακή το βράδυ

Πάτρα: Μέσα σε 3 μήνες… έχασε τη “μάχη”!

Τέλος στο θρίλερ σε Πάτρα και Κ. Αχαΐα με τον 13χρονο που εξαφανίστηκε – Πού και γιατί κρυβόταν – ΝΕΟΤΕΡΑ

‘Εκοψαν μέρα μεσημέρι την Κορίνθου-Κυκλοφοριακή κόλαση στο κέντρο της Πάτρας-Αποκλείστηκε και η Κανακάρη από χαλασμένο λεωφορείο-ΦΩΤΟ

Αχαΐα – Θρίλερ με 13χρονο: Πήρε το ΙΧ του πατέρα του και εξαφανίστηκε – Έχουν “σηκωθεί” ακόμη και drone για τον εντοπισμό του