Ντάουνινγκ Στριτ: «Πυρά» κατά Μασκ για τον «εμπρηστικό του λόγο» στην ακροδεξιά διαδήλωση στο Λονδίνο

15/09/2025 | 22:26

Η Ντάουνινγκ Στριτ κατήγγειλε σήμερα τον «επικίνδυνο και εμπρηστικό λόγο» που χρησιμοποίησε ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην οποία συμμετείχαν 110.000 έως 150.000 άνθρωποι στο Λονδίνο έπειτα από κάλεσμα της άκρας δεξιάς.

«Είτε επιλέγετε τη βία είτε όχι, η βία θα σας βρει. Είτε θα απαντήσετε είτε θα πεθάνετε», είχε δηλώσει ο επικεφαλής της πλατφόρμας Χ, ο οποίος απευθύνθηκε στους διαδηλωτές μέσω βιντεοσύνδεσης κατά τη διάρκεια αυτής της μεγάλης συγκέντρωσης.

Αυτός «ο λόγος είναι σαφώς επικίνδυνος και εμπρηστικός. Απειλεί με βία. Απειλεί με εκφοβισμό μέσα στους δρόμους μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Εργατικού πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ.

«Η Βρετανία είναι μια χώρα με δικαιοσύνη, ανεκτικότητα και σεβασμό», δήλωσε, προσθέτοντας ότι “το τελευταίο πράγμα που θέλουν οι πολίτες στη Βρετανία είναι αυτό το είδος των εμπρηστικών και επικίνδυνων δηλώσεων”.

Κατά την παρέμβασή του, ο Ίλον Μασκ είχε ζητήσει επίσης αλλαγή της κυβέρνησης στη χώρα αυτή, καταγγέλλοντας την «ταχεία διάβρωση της Μεγάλης Βρετανίας λόγω μιας μαζικής και ανεξέλεγκτης μετανάστευσης».

«Δεν έχουμε άλλα τέσσερα χρόνια μπροστά μας… είναι πάρα πολύ. Πρέπει να γίνει κάτι. Πρέπει να διαλυθεί το κοινοβούλιο και να διοργανωθούν νέες εκλογές», δήλωσε.

Η διαδήλωση του Σαββάτου που παρουσιάστηκε ως μια συγκέντρωση υπέρ της “ελευθερίας της έκφρασης” μετά το κάλεσμα του ακροδεξιού ακτιβιστή Τόμι Ρόμπινσον, θεωρείται από μερικούς παρατηρητές ως η μεγαλύτερη διαδήλωση της ακροδεξιάς των τελευταίων δεκαετιών

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Αχαΐα: Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων στο ύψος της Παναγοπούλας – Το ένα πήρε φωτιά, απανθρακώθηκε οδηγός, άλλοι δύο τραυματίστηκαν (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Τραγωδία στην Παναγοπούλα: Η μοίρα “έφερε” μαζί με το γάμο την κηδεία!-Η απόφαση της συντρόφου του 54χρονου νεκρού να παντρέψει σήμερα την κόρη της και να τιμήσει τον αδικοχαμένο Μάκη

Αχαΐα – Τραγωδία δίχως τέλος: Και δεύτερος νεκρός στο φρικτό τροχαίο στην Ολυμπία Οδό, ένας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Αιγιάλεια-Δόθηκε μάχη με τις φλόγες κοντά σε σπίτια – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Χαμός στην Αγ. Σοφίας, επιτέθηκαν σε κοπέλα και αστυνομικό ΦΩΤΟ

Τραγωδία με δύο νεκρούς στην εθνική οδό: Επί ένα χιλιόμετρο το ΙΧ της 70χρονης κινείτο ανάποδα στο δρόμο – Σοκαριστικές λεπτομέρειες

Δυτ. Ελλάδα: Απίστευτο περιστατικό – Ούρησε δημοσίως και ακολούθησε συμπλοκή!

Πάτρα: Θλίψη για τον θάνατο του “γάτου” Νίκου Παπαδημητρόπουλου