Νορβηγία: Οι Νορβηγοί ψηφίζουν στις διήμερες κοινοβουλευτικές εκλογές

07/09/2025 | 17:39

Στις κάλπες πηγαίνουν σήμερα Κυριακή οι Νορβηγοί κατά την πρώτη ημέρα των διήμερων κοινοβουλευτικών εκλογών.

Πρόκειται για μία εκλογική αναμέτρηση με μικρή ποσοστιαία διαφορά μεταξύ μιας αριστερής συμμαχίας, υπό την ηγεσία του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος, αλλά και μιας δεξιάς συμμαχίας υπό την ηγεσία του λαϊκιστικού Κόμματος της Προόδου και των Συντηρητικών.

Τουλάχιστον εννέα πολιτικά κόμματα αναμένεται ότι θα κερδίσουν έδρες στις παρούσες κοινοβουλευτικές εκλογές, με τις κάλπες να κλείνουν το βράδυ της Δευτέρας, αλλά μόνο οι ηγέτες τριών μεγάλων κομμάτων είναι υποψήφιοι για την πρωθυπουργία.

Τα σημαντικότερα θέματα της προεκλογικής εκστρατείας εντοπίστηκαν στο κόστος ζωής, στη φορολογία και τις δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και στις συνέπειες που θα μπορούσε να προκαλέσει ο αντίκτυπος της ενέργειας, αλλά και του ενεργειακού εφοδιασμού της Ευρώπης, όπως επίσης και η διαχείριση του κρατικού ταμείου ευημερίας της Νορβηγίας με αποθέματα 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κλειστή η Περιμετρική μέσα στις γιορτές από τους αγρότες – Έπεται κυκλοφοριακή κατάρρευση στην Πάτρα!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Οι “έξυπνες” κάμερες μπήκαν και στην Πάτρα – Σε ποια σημεία θα μας καταγράφουν

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Νέο “χτύπημα” της Δίωξης Ναρκωτικών – Χειροπέδες σε μάνα και γιο

Πάτρα: Άνοιξε η κυκλοφορία στο μπλόκο της Περιμετρικής-Οι αγρότες παρέδωσαν δύο λωρίδες μετά από συμφωνία μα την Αστυνομία-Πώς θα γίνεται η κυκλοφορία-ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Τον πλάκωσαν στο ξύλο με ρόπαλα – Μία σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ

Θλίψη στην Πάτρα: “Έφυγε” ο Λευτέρης Κακουλίδης