Πρωτοβουλία για την προώθηση ελληνικών προϊόντων με Πατρινή συμμετοχή

Η ΛΟΥΞ ΣΤΑ «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ»

Η ανάδειξη και η προώθηση του σύγχρονου, επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού της χώρας αποτελεί τον στόχο της πρωτοβουλίας «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» που αποτελείται από μία κοινότητα εξωστρεφών, παραγωγικών-μεταποιητικών επιχειρήσεων ελληνικής ιδιοκτησίας και παρουσιάστηκε επισήμως χθες.

Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, οι βάσεις για τη δημιουργία της κοινότητας «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» τέθηκαν πριν από τρία χρόνια από οκτώ αρχικά επιχειρήσεις που έχουν φθάσει πλέον τις 16 (Agrino, ΕΨΑ, Λουξ, Νιτσιάκος, Ζαγόρι, Καλαμάτα Παπαδημητρίου, Μέγα, Ήλιος Βιομηχανία Ζυμαρικών, Νήσος, Αγάν, Βίκος, Αναψυκτικά Φλώρινας Δινάκη, Brava, EZA, Ζύμη Ψαχνών και Βαρβαγιάννη). Ο αριθμός των μελών αναμένεται να αυξηθεί σύντομα.

Τα μέλη της κοινότητας είναι ελληνικές παραγωγικές-μεταποιητικές εταιρείες που διατηρούν το κέντρο των ανά τον κόσμο επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων στην Ελλάδα και κατά πλειοψηφία ανήκουν σε ιδιώτες που έχουν τη φορολογική και επιχειρηματική τους έδρα στην Ελλάδα.

Οι επενδύσεις θα έρθουν από τους Έλληνες επιχειρηματίες

Για αναγκαία αποκατάσταση της εικόνας και της φήμης που έχει η Ελλάδα στο εξωτερικό έκανε λόγο ο επιχειρηματίας Πλάτων Μαρλαφέκας που μαζί με τα αδέρφια του διοικεί την οικογενειακή επιχείρηση ΛΟΥΞ. Όπως τόνισε, μέσα από την εν λόγω πρωτοβουλία ο στόχος δεν είναι άλλος από την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας στη μεγέθυνση της οποίας συμμετέχουν ενεργά οι ελληνικές επιχειρήσεις. “Η συμβολή των ελληνικών εταιρειών οφείλει να είναι ακόμα πιο έντονη. Η ελληνικότητα έχει όραμα γι’ αυτό και το επόμενο διάστημα η πρωτοβουλία “Ελλα-δικά μας ” θα εκπονήσει δράσεις προβολής με άξονα την εκπαίδευση και την στοχευμένη παρουσίαση ελληνικών προϊόντων. Πεποίθησή μου είναι πως πρώτα οι Έλληνες θα ξαναεπενδύσουν στον τόπο τους και μετά θα έρθουν οι ξένοι”.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Agrino, κ. Άγης Πιστιόλας διευκρίνισε πως στην απόκτηση του σήματος “Ελλά-δικά μας” μπορούν να συμμετέχουν επιχειρήσεις από όλο το παραγωγικό φάσμα αρκεί η παραγωγή τους και η φορολογική τους έδρα να βρίσκεται στην Ελλάδα, τα κέρδη τους να φορολογούνται στη χώρα και οι ιδιοκτήτες να είναι ελληνικής καταγωγής ή ξένοι που ζουν μόνιμα στη χώρα. “Δεν πιστεύουμε σε μια κλειστή οικονομία όπου όλες οι ανάγκες θα καλύπτονται από την εγχώρια παραγωγή. Αποδεχόμαστε τον παγκόσμιο καταμερισμό σε πρωτογενή αγαθά και πρώτες ύλες και σκοπός αυτής της προσπάθειας είναι κυρίως η ανάδειξη του ιστορικού και πολιτιστικού πλούτου της χώρας. Άλλωστε τα μέλη μας είναι εταιρείες που έχουν διαπρέψει και μπορούν να αποτελέσουν όχημα μέσω του οποίου και οι μικρότερου μεγέθους επιχειρήσεις θα αποκτήσουν φωνή”.