Παράταξη Κώστα Σβόλη: H πλήρης απραξία της Δημοτικής Αρχής για το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Πάτρας

Σε ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης "Πάτρα Ενωμένη" με επικεφαλής των Κώστα Σβόλη, αναφέρονται τα εξής:

Στη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων στις 26/9/2024, για τη μεταφορά της σχολικής μονάδας  ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Πάτρας από το Μπεγουλάκι στο Ζαβλάνι, αποκαλύφθηκε  το πως αντιλαμβάνεται την άσκηση διοίκησης  η Λαϊκή  Συσπείρωση αλλά αποδείχθηκε, επίσης, και  η υποκρισία και η πλήρης απραξία της Δημοτικής Αρχής.

Προφανώς  και θα συμφωνήσουμε με την αναγκαιότητα μεταφοράς του Ειδικού Σχολείου σε διδακτήριο που πληροί  τις προϋποθέσεις.

Δεν θα σταθούμε σε όσα απαράδεκτα και επικίνδυνα ακούσαμε από τη Δημοτική Αρχή ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι υπεράνω του Νόμου και λαμβάνει πολιτικές αποφάσεις που δεν σέβονται και αγνοούν  τις κείμενες διατάξεις.

Δεν θα σταθούμε στο ότι η Δημοτική Αρχή απέκρυψε το πόρισμα καταλληλότητας της αρμόδιας, εκ του Νόμου, επιτροπής που κρίνει την καταλληλότητα  των σχολικών κτιρίων.

Δεν θα σταθούμε στο ότι το πόρισμα αυτό ήταν αρνητικό και ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν επιρρωνύεται νομικά.

Θα σταθούμε στο ότι η Δημοτική Αρχή έχει δωρίσει στο Ελληνικό Δημόσιο οικόπεδο 5,6 στρεμμάτων στο Ζαβλάνι (δίπλα από το συγκρότημα που θα στεγασθεί το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ.) για την ανέγερση Αστυνομικού Μεγάρου (238/2019 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου).

Δηλαδή, η κατά επίφαση «λαϊκή» Δημοτική Αρχή με τις κίβδηλες κοινωνικές ευαισθησίες:  

α) δεν δώρισε το οικόπεδο αυτό για την ανέγερση σύγχρονης σχολικής μονάδας  αλλά για να  φιλοξενηθεί η Αστυνομία, η οποία τελικά θα φιλοξενηθεί αλλού.

β) εξυπηρετεί το όργανο καταστολής (σύμφωνα με τις  δικές της  απόψεις) και όχι τις εκπαιδευτικές ανάγκες της περιοχής μας.

γ) τέσσερα χρόνια  που γνωρίζει ότι το Αστυνομικό Μέγαρο θα κατασκευαστεί σε άλλο χώρο (ΚΕΤΧ), δεν έπραξε   απολύτως τίποτα για την αξιοποίηση του εν λόγω οικοπέδου.

Κρίμα για την πόλη μας!