Χρήστος Οικονόμου: Οι προτάσεις μας για το κυκλοφοριακό

 

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Βασίλη Αϊβαλή, Χρήστος Οικονόμου αναφερόμενος στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Πάτρας, παρουσιάζοντας την πρόταση του συνδυασμού ανέφερε:

Η κατάσταση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης είναι ασφυκτική. η Πάτρα δεν έχει έναν οργανωμένο σχεδιασμό, έστω και για βασικά θέματα της πόλης στον τομέα των μεταφορών, της κυκλοφορίας και της διασύνδεσης.

Η παράταξή μας “ΠΑΤΡΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ” θεωρει ότι οι μετακινήσεις είναι μια ζωογόνος λειτουργία της πόλης και μια ανθρώπινη δραστηριότητα που αξίζει ιδιαίτερης προσοχής. Η βιώσιμη κινητικότητα αποτελεί όρο επιβίωσης για την πόλη μας και τους κατοίκους της, διότι ουσιαστικά ταυτίζεται με την εξασφάλιση σε κάθε πολίτη του δικαιώματος να μετακινείται στην πόλη με ασφάλεια και σεβασμό στο περιβάλλον. Οι πολίτες δικαιούνται να έχουν εναλλακτικές επιλογές και να βρίσκουν εύκολη προσπέλαση σε κάθε σημείο της πόλης. Οι μετακινήσεις και ιδιαίτερα αυτές που πραγματοποιούνται με ανθρώπινη ενέργεια αποτελούν εγγύηση ζωντάνιας της πόλης και τόνωσης της τοπικής οικονομίας. Για μας η σειρά προτεραιότητας στις μετακινήσεις είναι: ο πεζός, ο ποδηλάτης, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, το δίκυκλο, το αυτοκίνητο. 

H επιτάχυνση της εφαρμογής του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας με αξιοποίηση κάθε διαθέσιμης πηγής χρηματοδότησης είναι βασική προϋπόθεση προκειμένου να υπάρξει ορατή βελτίωση της ποιότητας ζωής και ικανοποίηση των αναγκών τόσο του παρόντος όσο και του μέλλοντος για την κινητικότητα των πολιτών και τη μεταφορά των αγαθών.

Ιδρύουμε Γραφείο Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών στο Δήμο για την υποδοχή και επεξεργασία προτάσεων φορέων, την προετοιμασία, μελέτη και εφαρμογή έργων, δράσεων και ρυθμίσεων σχετικών με τη λειτουργία του αστικού οδικού δικτύου.

Διεκδικούμε κατά προτεραιότητα την θεσμοθετημένη χρηματοδότηση των δημόσιων συγκοινωνιών από κρατικούς πόρους. Δεν είναι δυνατόν να επιδοτούνται μόνο η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη.

Προωθούμε το πρόγραμμα εγκατάστασης έξυπνων διαβάσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Εντάσσουμε στο στρατηγικό μας σχεδιασμό της επέκτασης του προαστιακού ως σιδηρόδρομου πόλης (Τραμ) με τη δημιουργία δυο κεντρικών κάθετων αξόνων για τη διασύνδεση του αστικού ιστού της Πάτρας με το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο και το Γενικό Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας.

Διαβάστε επίσης