Εμβολιάστηκε ο Μπιλ Γκέιτς – Το σχόλιό του

 

 

Ο Μπιλ Γκέιτς εμβολιάστηκε κατά του κοροναϊού και ανέβασε φωτογραφία του στο Twitter.

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας – ο οποίος ήρθε πολλές φορές στο προσκήνιο εξαιτίας θεωριών συνωμοσίας στην αρχή της πανδημίας – ευχαρίστησε τους επιστήμονες αλλά και όσους συνέβαλαν στην καταπολέμηση του κοροναϊού.

«Ένα από τα προνόμια του να είμαι 65 ετών, είναι πως μπορώ να κάνω το εμβόλιο κατά της Covid-19. Έλαβα την πρώτη δόση αυτή την εβδομάδα και νιώθω υπέροχα. Ευχαριστώ όλους τους επιστήμονες, τους εθελοντές των κλινικών δοκιμών και τους υγειονομικούς υπαλλήλους της πρώτης γραμμής που μας έφεραν σε αυτό το σημείο», έγραψε ο ίδιος κάτω από την φωτογραφία του.

Ο Μπιλ Γκέιτς, μαζί με την σύζυγό του, είχαν δωρίσει πάνω από 156 εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη εμβολίων κατά του κοροναϊού.

Ένα είδος κούκλας βουντού

Ο συνιδρυτής της Microsoft έγινε πρώτο θέμα σε δεκάδες fake news την εποχή της πρώτης καραντίνας με αφορμή θεωρίες συνωμοσίας που τον ενέπλεκαν σε μυστικές οργανώσεις που δημιούργησαν τον φονικό ιο για να ελέγξουν την ανθρωπότητα.

Ο ίδιος απαντώντας σε κάποια δημοσιεύματα είχε δηλώσει: «Το κύμα των θεωριών συνωμοσίας για το εμβόλιο που συχνά αναφέρονται σε μένα ή τον Άντονι Φάουτσι βασίζεται σε κακές προθέσεις, γεγονός που δεν περίμενα» εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι υπάρχει ένα 30% που καταλαβαίνει ότι το εμβόλιο είναι προς όφελος και των υπολοίπων ανθρώπων.

Ο επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος είναι «ένα είδος κούκλας βουντού πάνω στην οποία οι παντός είδους συνωμοσιολόγοι καρφώνουν» -εν είδει βελόνων- «τις διάφορες θεωρίες τους», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ρόρι Σμιθ, διευθυντής έρευνας στην First Draft, δίκτυο μέσων ενημέρωσης που εκπονεί προγράμματα κατά της παραπληροφόρησης.

Είναι σαν ένα «σκιάχτρο», συμφωνεί η Γουίτνεϊ Φίλιπς του αμερικανικού πανεπιστημίου Σίρακιουζ, αναφερόμενη στον αμερικανό δισεκατομμυριούχο, ο οποίος διεξάγει εδώ και 20 χρόνια μέσω του Ιδρύματος Γκέιτς εκστρατείες εμβολιασμού και μάχης κατά των επιδημιών.

Οι ισχυρισμοί αυτοί πολλαπλασιάσθηκαν μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου, επισημαίνει ο Ρόρι Σμιθ σε σημείο που, σύμφωνα με τους New York Times, η παραπληροφόρηση στα αγγλικά με στόχο τον Μπιλ Γκέιτς διαδίδεται πλέον ταχύτερα απ’ όλες τις ψευδείς πληροφορίες σχετικά με την Covid-19.

Διαβάστε επίσης