Πάτρα: Δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο - Τώρα και "φωταγωγημένα" συνθήματα .. στο Κάστρο - ΦΩΤΟ

Μετά τους βανδαλισμούς στο Δημοτικό Θέατρο

Αντιμέτωποι με μια δυσάρεστη έκπληξη ήρθαν το απόγευμα της Κυριακής, όσοι έστρεψαν το βλέμμα στο επιβλητικό φωταγωγημένο Κάστρο της Πάτρας.

Η εικόνα που αντίκρισαν απογοητευτική, καθώς διαπίστωσαν πως σε τμήμα του τοίχου που "βλέπει" στην πόλη, κάποιοι ανεγκέφαλοι ζωγράφισαν με μπλε μπογιά, "αποτύπωμα" που είναι ορατό από μεγάλη απόσταση, δια γυμνού οφθαλμού.

kastro_sinthimata1_0.jpg

kastro_sinthimata_1.jpg

Το Κάστρο της Πάτρας είναι παλαιό φρούριο της πόλης και πλέον σημαντικό καλοδιατηρημένο μνημείο της και ένα από τα σημεία κατατεθέν. Κάποιοι όμως φρόντισαν όχι μόνο να αμαυρώσουν την ιστορία του, αλλά και την προσπάθεια ανάδειξης των αρχαιολογικών χώρων της Αχαϊκής Πρωτεύουσας.

kastro_sinthimata.jpg

Δυστυχώς δεν είναι το μοναδικό περιστατικό βανδαλισμού που καταγράφεται στην πόλη των Πατρών.

Το Δημοτικό Θέατρο "Απόλλων" που κοσμεί την Πλατεία Γεωργίου και αποτελεί σημείο αναφοράς, το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στο στόχαστρο κάποιων που με ευκολία και χωρίς δεύτερη σκέψη, δεν διστάζουν να το "πληγώσουν". Γράφουν στην πρόσοψη του κτιρίου συνθήματα...αντιμετωπίζοντας το ως ένα "λευκό πίνακα" που επάνω του αποτυπώνουν την εκφραση της αντίθεση τους για τα τεκταινόμενα του Δημόσιου βίου και όχι μόνο, 

dimotiko_theatro.jpg1_.jpg

dimotiko_theatro.jpg1_.jpg2_.jpg

dimotiko_theatro.jpg

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ