Νέες κινητοποιήσεις σήμερα για τους πλειστηριασμούς στην Πάτρα- H ανακοίνωση στο indymedia για την επίθεση στο συμβολαιογραφείο

Κλίμα ανησυχίας επικρατεί στις τάξεις των συμβολαιογράφων της Πάτρας, μετά την επίθεση σε συμβολαιογραφικό γραφείο της πόλης. 
Σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος αναφέρει: «Οι συμβολαιογράφοι είναι επιφορτισμένοι από την Πολιτεία με την αρμοδιότητα της αναγκαστικής εκτέλεσης (πλειστηριασμοί) που σκοπό έχει την υλοποίηση των δικαστικών αποφάσεων. Χωρίς αυτήν, η έννοια της απονομής της δικαιοσύνης αποβαίνει γράμμα κενό. Είναι διαδικασία που υπάρχει στο δικαστικό μας σύστημα εδώ και δεκαετίες και διέπεται από κανόνες δικαίου που προσδιορίζουν τις υποχρεώσεις των δανειστών και τα δικαιώματα των οφειλετών.
Στην παρούσα χρονική περίοδο η εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων με τη διαδικασία του πλειστηριασμού έχει αναγορευθεί σε πρόβλημα το οποίο καλείται να επιλύσει ο συμβολαιογράφος, ενώ αποτελεί σοβαρό κοινωνικό / πολιτικό πρόβλημα το οποίο οφείλει να επιλύσει θεσμικά η Πολιτεία στοχεύοντας στην προστασία αυτών που βρίσκονται σε πραγματική οικονομική αδυναμία και στο διαχωρισμό τους από τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.
Εμείς, ως σώμα, είμαστε αντίθετοι και καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε επιθετική ενέργεια λόγω ή έργω σε βάρος συμβολαιογράφων οι οποίοι ως εντεταλμένα από το νόμο όργανα εκτέλεσης, διενεργούν πλειστηριασμούς και θα προβούμε σε κάθε αναγκαία ενέργεια για την προστασία των μελών μας».

Oi κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών συνεχίζονυται. Η ΚΥΚΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:45 το μεσημέρι της Τετάρτης στη πλατεία Γεωργίου στο πάνω μέρος. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν προγραμματιστεί πέντε ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί σε τρία συμβολαιογραφεία της Πάτρας.

Στο μεταξύ σε ανακοίνωσή τους στο indymedia οι αντιεξουσιαστές αναφέρουν:

"Το πρωί της Τρίτης 24/4 πραγματοποιήσαμε μια προειδοποιητική παρέμβαση στο συγκεκριμένο γραφείο. Εισβάλαμε στο εσωτερικό του, καταστρέφοντας αρκετά έγγραφα και τους υπολογιστές, ενώ φεύγοντας πετάξαμε στο γραφείο κόκκινο χρώμα και τρικάκια. Επιδιώκουμε να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα πως οποιοσδήποτε είναι σύμμαχος των επιθέσεων του κράτους και των τραπεζιτών και συνεισφέρει έμπρακτα στην υλοποίηση των αντικοινωνικών σχεδίων τους, θα μας βρει απέναντι του. Επιδιώκουμε –και με αυτό τον τρόπο- να συνεισφέρουμε από την πλευρά μας στο ευρύτερο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς αναδεικνύοντας παράλληλα και μια άλλη πρακτική αγώνα, ως οργανικό κομμάτι των πρακτικών που χρησιμοποιεί το κίνημα. Οι επιλογές που κάνει ο καθένας έχουν και κόστος και αυτό οφείλουν να το γνωρίζουν όλοι οι καλοθελητές που ευελπιστούν να βγάλουν λεφτά από τους πλειστηριασμούς των σπιτιών τωνε κμεταλλευόμενων ανθρώπων¨"

Την ανακοίνωση υπογράφει η Ομάδα για την κοινωνική αυτοάμυνα και την ταξική αλληλεγγύη.

Διαβάστε επίσης