Σταύρος Θεοδωράκης: "Το Ποτάμι έχει στο DNA του τη συνεργασία και το διάλογο"

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

«Το Ποτάμι έχει στο DNA του τη συνεργασία και το διάλογο. Όμως αυτά έχουν μια ελάχιστη προϋπόθεση: Ο ένας να σέβεται τον άλλο». Με τη φράση του αυτή, απευθύνθηκε στο συνέδριο της ΔΗ.ΣΥ. ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης – δήλωση που εκτιμήθηκε ότι ανοίγει την πόρτα για συνεργασία των δύο πολιτικών φορέων.

«Ο τόπος έχει ανάγκη από ένα μεγάλο κίνημα που θα εκπροσωπεί τις δυνάμεις του πολιτικού φιλελευθερισμού, της σοσιαλδημοκρατίας, της οικολογίας, της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της εναλλακτικής πολιτικής. Ένα προοδευτικό κίνημα απέναντι στους αριστερούς και δεξιούς συντηρητικούς, απέναντι στους αριστερούς και δεξιούς λαϊκιστές. Ένα κίνημα που δεν θα είναι άθροισμα επιτελείων. Ένα κίνημα που θα καθορίσει τη διακυβέρνηση της χώρας, θα επαναφέρει τη λογική και θα τολμήσει ριζοσπαστικές αλλαγές» σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης.

Βεβαίως, ο επικεφαλής του Ποταμιού άφησε αιχμές για τις μετακινήσεις βουλευτών του Ποταμιού προς τη ΔΗΣΥ λέγοντας πως «οι μεταγραφές βουλευτών στη μέση της κοινοβουλευτικής περιόδου - μετά από παζάρια και υποσχέσεις - δημιούργησαν ένα χάσμα στις σχέσεις μας. Οι αλαζονικές κινήσεις των μηχανισμών, δεν είναι πολιτική».

«Έχουμε αξίες. Θέλουμε καθαρές κουβέντες και καθαρούς προοδευτικούς στόχους. Γι' αυτό άλλωστε στη δική μας προοδευτική συμμαχία δεν έχει θέση για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Δεν θα ξεχάσουμε ότι έλεγαν τη μισή κοινωνία «προδότες» και δεν έχουν ζητήσει ακόμη συγνώμη», συμπλήρωσε.

«Για να βγούμε από την κρίση, πρέπει να φύγουμε μπροστά, όπως το είπε ο Μακρόν, όπως το λέει σήμερα και το σύνθημα σας» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης. «Αυτό όμως σημαίνει τολμηρές λύσεις χωρίς αριστερές ή δεξιές παρωπίδες. Όχι στρογγυλέματα και συμβιβασμοί».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού μίλησε επίσης για τον λαϊκισμό που καλλιεργήθηκε «τα χρόνια της αθωότητας»: «Πρέπει πάντα να σκεφτόμαστε και τα λάθη! Αυτά που μας έφεραν εδώ. Γιατί ο λαϊκισμός των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν ήταν ένας ξαφνικός κεραυνός. Παράχθηκε από τα χιλιάδες σύννεφα που είχαν συσσωρευθεί στον ορίζοντα: Κρατισμός, κομματικό κράτος, ρουσφέτι, αναξιοκρατία, αγκαλιές με συμφέροντα και συντεχνίες», τόνισε και συμπλήρωσε: «Δεν αρκεί να αλλάξουμε κυβέρνηση, πρέπει να αλλάξουμε εποχή, καθώς επί 30 μήνες η χώρα κυβερνάται από ένα δύσοσμο μείγμα αριστεράς - ακροδεξιάς και καιροσκόπων».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης