Νίνα Κασιµάτη και Πέτρος Παππάς “φλερτάρουν” µε το ΠΑΣΟΚ

24/11/2024 | 09:38

Κρούσεις για µεταγραφές από την Κουµουνδούρου δέχονται στο ΠΑΣΟΚ, αφού πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν πλέον ότι η πολιτική επιβίωσή τους είναι στον αέρα. Στη Χαριλάου Τρικούπη όµως παραµένουν επιφυλακτικοί και προσώρας δείχνουν να κλείνουν τη συζήτηση.

«Όποιος θέλει, πολιτικά, ας έρθει να συζητήσουµε, να βρούµε πεδία συγκλίσεων, γιατί η ∆ηµοκρατική Παράταξη δεν είναι πώς θα µεγαλώσει για να ξαναβολευτούν κάποιοι υποψήφιοι υπουργοί ή βουλευτές, αλλά πώς θα λύσει και θα απαντήσει στις σηµερινές κοινωνικές προκλήσεις. (…) ∆εν λειτουργώ στο παρασκήνιο. Θα γίνουν πολιτικές διαδικασίες στο προσκήνιο, πολιτικά συνέδρια. (…) Παζάρια εξουσίας από εµένα δεν θα δείτε», έχει ξεκαθαρίσει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Οι δηλώσεις αυτές πάντως δεν φρενάρουν εκείνους που επιθυµούν να επιστρέψουν στα πάτρια εδάφη ή να εξασφαλίσουν την κάθοδο µε «πράσινα» ψηφοδέλτια» στις επόµενες εθνικές εκλογές. Πληροφορίες (εδώ και καιρό) αναφέρουν ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας της Χαριλάου Τρικούπη µε τους Νίνα Κασσιµάτη και Πέτρο Παππά είναι ανοιχτοί.

Το “φλερτ” Κασιμάτη και Παππά με το ΠΑΣΟΚ

Πασοκικοί κύκλοι ωστόσο εκτιµούν ότι στην παρούσα φάση δεν θα γίνει καµία «µεταγραφή» ανεξάρτητου βουλευτή, για να µην υπάρξουν εσωκοµµατικά µέτωπα και χαλάσει η ανοδική εικόνα του κόµµατος.

Φέρνουν µάλιστα ως παράδειγµα την περίπτωση της ανεξάρτητης βουλευτή προερχόµενης από το ΠΑΣΟΚ Κωνσταντίνας Αδάµου, η οποία παρέµεινε ανεξάρτητη µέχρι και τη διάλυση της Βουλής και τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών. Η Νίνα Κασιµάτη όµως, σε αντίθεση µε τον Πέτρο Παππά, εκτιµάται πως είναι ιδιαίτερη περίπτωση. Η βουλευτής Β΄ Πειραιώς έλκει την πολιτική καταγωγή της από το ΠΑΣΟΚ, αφού ο πατέρας της, Γιώργος Κασιµάτης, υπήρξε σηµαντικό στέλεχος, έχοντας διατελέσει γενικός γραµµατέας Αθλητισµού επί Ανδρέα Παπανδρέου.

Αν και η ίδια -µέχρι στιγµής- διαψεύδει το ενδεχόµενο επιστροφής της στη Χαριλάου Τρικούπη, έχει ενδιαφέρον η επιλογή της να είναι οµιλήτρια σε εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου του Βασίλη Ασηµακόπουλου «Πρώτη φορά Αριστερά» µε αναφορές στο ΠΑΣΟΚ. Ακόµη µεγαλύτερο ενδιαφέρον προσδίδει όµως το γεγονός ότι οµιλητής στην εκδήλωση, που θα πραγµατοποιηθεί την ερχόµενη ∆ευτέρα, µεταξύ πολλών άλλων θα είναι και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Όσον αφορά τον Πέτρο Παππά, πληροφορίες αναφέρουν πως ο γιατρός από το Κιλκίς επιδιώκει στις επόµενες εκλογές να κατέλθει στην Α΄ Θεσσαλονίκης ως υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, καθώς θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως στηρίζοντας τον Στέφανο Κασσελάκη δεν θα έχει καµία τύχη στην εκλογική του περιφέρεια. Θυµίζουµε ότι ο πρώην ένθερµος κασσελίστας όχι µόνο έχει περιορίσει αισθητά τις δηµόσιες εµφανίσεις του εδώ και καιρό, αλλά δεν δίστασε να δηµοσιεύσει στα social media του selfie µε τον Νίκο Ανδρουλάκη στο περιθώριο της παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

*Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή

Αχαΐα: Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων στο ύψος της Παναγοπούλας – Το ένα πήρε φωτιά, απανθρακώθηκε οδηγός, άλλοι δύο τραυματίστηκαν (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Τραγωδία στην Παναγοπούλα: Η μοίρα “έφερε” μαζί με το γάμο την κηδεία!-Η απόφαση της συντρόφου του 54χρονου νεκρού να παντρέψει σήμερα την κόρη της και να τιμήσει τον αδικοχαμένο Μάκη

Αχαΐα – Τραγωδία δίχως τέλος: Και δεύτερος νεκρός στο φρικτό τροχαίο στην Ολυμπία Οδό, ένας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Αιγιάλεια-Δόθηκε μάχη με τις φλόγες κοντά σε σπίτια – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Χαμός στην Αγ. Σοφίας, επιτέθηκαν σε κοπέλα και αστυνομικό ΦΩΤΟ

Τραγωδία με δύο νεκρούς στην εθνική οδό: Επί ένα χιλιόμετρο το ΙΧ της 70χρονης κινείτο ανάποδα στο δρόμο – Σοκαριστικές λεπτομέρειες

Δυτ. Ελλάδα: Απίστευτο περιστατικό – Ούρησε δημοσίως και ακολούθησε συμπλοκή!

Πάτρα: Θλίψη για τον θάνατο του “γάτου” Νίκου Παπαδημητρόπουλου