Νίκος Νικολόπουλος : Διέγραψαν ή μείωσαν μεγάλα πρόστιμα στα «μουλωχτά»

Προκλητικές μειώσεις, αλλά και διαγραφές προστίμων αποκαλύφθηκαν τελευταία, με… δράστιδα την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων! Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, αξιοποιώντας και δημοσίευμα της εφημερίδας  “Documento”, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, ζητώντας να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και να τιμωρηθούν οι επιλήσμονες εφοριακοί των καθηκόντων τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Documento”, από «κόσκινο» του εισαγγελέα Διαφθοράς αναμένεται να περάσουν όλες οι υποθέσεις φοροδιαφυγής που εξετάστηκαν από 1/8/2013 έως 31/7/2016 και για τις οποίες εκδόθηκε απόφαση για μείωση ή διαγραφή του καταλογισθέντος ποσού άνω των 150.000 ευρώ.

Σημειώνεται πως οι φάκελοι που έχουν εκκαθαριστεί από τη ΔΕΔ και διαβιβάστηκαν στον οικονομικό εισαγγελέα αφορούν περίπου 1500 περιπτώσεις φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων. Αξίζει επισήμανσης ότι από τις 467 περιπτώσεις θα επανελεγχθούν όσες παρουσιάζουν απόκλιση της τάξεως των 150.000 ευρώ και πάνω από τον αρχικό καταλογισμό του ΚΕΦΟΜΕΠ.

Ανάμεσα στ’ άλλα, ο Νίκος Νικολόπουλος θέτει και τα εξής ερωτήματα προς τον Υπουργό Οικονομικών:

1. Επιβεβαιώνετε ή όχι το άνωθεν ρεπορτάζ , σύμφωνα με το οποίο ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΑΔΕ ΓΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ;

2. Οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουνε διατάξει έρευνα για τον αν η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προέβη σε μειώσεις και διαγραφές προστίμων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που είχαν επιβληθεί σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις για μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής;

3. Αληθεύει το γεγονός , ότι υπάρχουν 1.500 περιπτώσεις φυσικών πρόσωπων και επιχειρήσεων που διαγραφήκαν ή μειωθήκαν τα πρόστιμα; Αν ναι , να κατατεθεί στη βουλή αναλυτικός κατάλογος τόσο με τα φυσικά πρόσωπα, όσο και  με τις επιχειρήσεις που μειώθηκαν ή διαγράφηκαν τα πρόστιμα που τους είχανε επιβληθεί.

4. Εφόσον αποδειχθούν όλα τα ανωτέρω θα επιβληθούν άμεσα  οι ανάλογες κυρώσεις στους υπαίτιους της ΑΑΔΕ;

5. Με  πιο  τρόπο θα ανακτήσει το δημόσιο τα διαφυγόντα έσοδα από τη μείωση και τη διαγραφή των προστίμων ; Θα δεσμευθούν οι περιουσίες αλλά και οι τραπεζικοί λογαριασμοί καθώς και οι θυρίδες όσων ελέγχονται  ότι με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους ευνόησαν παράνομα τόσο  φυσικά πρόσωπα όσο και επιχειρήσεις ;

Πάτρα: Απαγόρευσαν το κολύμπι στο Ρίο με απόφαση του 2004 ! Έντονες αντιδράσεις των κατοίκων

Πάτρα: «Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε» – Πολυπληθές συλλαλητήριο για τα 3 χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Απίστευτες εικόνες στον Λυκοχορό με το βουνό να ολισθαίνει- “Φύγετε από το σπίτι, κινδυνεύετε” ΦΩΤΟ

Πάτρα: Συνελήφθησαν οι δύο ανήλικες που ξυλοκόπησαν και έστειλαν στο νοσοκομείο μαθήτρια κατά τη διάρκεια εκδρομής

Αχαΐα: Θρήνος για το θάνατο του 19χρονου Γεωργίου Γαλάνη

Πάτρα: Τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο Δικαστικό Μέγαρο-Μεγάλη κινητοποίηση από την Αστυνομία-ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ-ΝΕΟΤΕΡΑ

Σοκαριστικό τροχαίο στα Καλάβρυτα: Νεαρή καρφώθηκε σε δέντρο – Το αυτοκίνητο έπεσε σε πλαγιά και διαλύθηκε (ΦΩΤΟ)

Πώς έγινε η τραγωδία στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με την 67χρονη ΑμεΑ – Ποια ήταν η «αγωνίστρια της ζωής» Μαρία Λαδά από την Κεφαλονιά