Νίκος Καραθανασόπουλος: Η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ εμπόδιο στην αντιλαϊκή πολιτική της επόμενης κυβέρνησης

18/01/2023 | 17:26

Ψευτοδίλημμα χαρακτήρισε το δίλημμα ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ1, το πρωί της Τετάρτης 18 Γενάρη.

Σημείωσε πως η επόμενη κυβέρνηση, όποια κι αν είναι, είναι σίγουρο πως θα εφαρμόσει το πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει ΕΕ και ΟΟΣΑ, πλαίσιο με το οποίο δεν διαφωνεί κανένα από τα αστικά κόμματα. Με αυτή την έννοια, πρόσθεσε, δεν υπάρχει κοινή συνισταμένη μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, αντίθετα υπάρχει ανάμεσα σε ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστικά κόμματα.

Ο λαός να μην έχει αυταπάτες ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι μέρος της λύσης, αντίθετα, θα είναι παράγοντας επιδείνωσης της θέσης του, υπογράμμισε χαρακτηριστικά και σημείωσε πως είναι σημαντικό να βγει όσο πιο αδύναμη γίνεται η επόμενη κυβέρνηση και ενισχυμένο το λαϊκό κίνημα, με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, για να εμποδίσει την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής.

 

 

Για τη ρύθμιση της κυβέρνησης σχετικά με το «κόμμα» Κασιδιάρη, ο Ν. Καραθανασόπουλος υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ είναι αντίθετο σε ναζιστικά και φασιστικά μορφώματα, σημειώνοντας πως ο λαϊκός παράγοντας είναι αυτός που μπορεί με τη δράση του, στους χώρους δουλειάς, τις γειτονιές, τα στέκια της νεολαίας να τσακίσει τη δράση των φασιστών. 

Πρόσθεσε πως το ΚΚΕ δεν θα αποδεχθεί ρύθμιση που μπορεί να περιέχει επικίνδυνες γενικεύσεις που αναπαράγουν την αντιδραστική λογική της ΕΕ περί δύο άκρων, η οποία έχει ως αποτέλεσμα σε μια σειρά χώρες να έχουν απαγορευθεί κομμουνιστικά σύμβολα και η δράση κομμουνιστικών κομμάτων και νεολαιών. Πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ δεν θα αποδεχθεί να κρίνει ο Άρειος Πάγος την πολιτική και τη δράση του Κόμματος κάθε φορά.

Josephine: «Καταπέλτης» η τραγουδίστρια για την Eurovision 2025 – «Είμαι εγώ σε άλλη εποχή ή αυτοί εκεί πέρα;»

Διατίθεται οικόπεδο για αντιπαροχή

Οι μελισσοκόμοι προειδοποιούν για την ανησυχητικά υψηλή θνησιμότητα μελισσών

Μελόνι: Η κατάσταση στη Γάζα είναι δραματική – Διαφωνήσαμε με αρκετές επιλογές του Ισραήλ

Αγίου Πνεύματος 2025: Για ποιους είναι αργία

Επίδομα παιδιού Α21: Πότε θα καταβληθεί η δεύτερη δόση

Γρηγόρης Μόργκαν σε Ευρυδίκη Βαλαβάνη: Σε αγαπώ με όλο μου το είναι

Πάτρα: Τραυματισμός δικυκλιστή μετά από εκτροπή