Νίκος Χαρδαλιάς: Επισκέφθηκε τους πιλότους των ελικοπτέρων πυρόσβεσης

24/08/2021 | 20:22

Στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας μετέβη σήμερα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς μαζί με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στη χώρα μας, Τζέφρι Πάιατ, όπου από κοινού ευχαρίστησαν θερμά τους πιλότους των ελικοπτέρων Erickson S-64 και Bell 214 για την προσφορά τους στο έργο της αεροπυρόσβεσης.

Τόσο ο Νίκος Χαρδαλιάς όσο και ο Τζέφρι Πάιατ είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τα πληρώματα των ελικοπτέρων και να τους εκφράσουν το θαυμασμό τους για το δύσκολο έργο που επιτελούν, καθώς και την αμέριστη ευγνωμοσύνη τους για την αφοσίωσή τους στο καθήκον και την αυταπάρνηση με την οποία καθημερινά δίνουν τη μάχη της αεροπυρόσβεσης.

Σημειώνεται ότι τα ελικόπτερα Erickson S-64 και Bell 214 είναι αμερικανικής κατασκευής, ενώ από πλευράς ΗΠΑ, διετέθη στη χώρα μας ένα P-8 αναγνωριστικό αεροσκάφος για παροχή συνδρομής κατά τις πρόσφατες πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα.

Με την ευκαιρία αυτή, ο Νίκος Χαρδαλιάς ευχαρίστησε θερμά τον Πρέσβυ των ΗΠΑ για την έμπρακτη βοήθεια προς την Ελλάδα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ενώ συζητήθηκε η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε ζητήματα αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών και γενικότερα, διαχείρισης εκτάκτων αναγκών.
ΠΗΓΗ

Πάτρα: Η φωνή αγωνίας της μάνας “Σώστε το γιό μου” – Ο Μάριος είναι διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ρίου και ο ΕΟΜ απορρίπτει το αίτημα της μεταμόσχευσης!

Πάτρα: Μεγάλη φωτιά σε γνωστή επιχείρηση στην περιοχή του Γλαύκου (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Δυτ. Αχαΐα: Πώς συνέβη η ασύλληπτη τραγωδία με τον 3χρονο – Τραυματίστηκε και ο άνδρας που το είχε αγκαλιά – Έπεσαν μαζί από τη μάντρα – Συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ

Δυτική Αχαΐα: Κατέληξε το 3χρονο αγοράκι που έπεσε από μάντρα – Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο Καραμανδάνειο

Πάτρα: Ποιος είναι ο 48χρονος που βρέθηκε κρεμασμένος στις φυλακές Αγίου Στεφάνου

Πάτρα: 23χρονος διέφυγε από την Ψυχιατρική του Ρίου και ταμπουρώθηκε σε μπαλκόνι – Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Οδηγός παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο σε μπλόκο στην Ακτή Δυμαίων

Απέραντη θλίψη στην Αχαΐα που παραμένει σοκαρισμένη από την τραγωδία – Πώς έχασε την ζωή του ο μικρός Ανδρέας – Ανείπωτος πόνος για τους γονείς και τις αδελφούλες του – Αύριο η κηδεία του