Η επανεμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα σε συνδυασμό με τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και τον παρουσιάζουν να υπερτερεί έναντι του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, έχουν κάνει τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη να αναζητούν νέα τακτική απέναντι στις συνεργασίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όλο το τελευταίο διάστημα οι συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη εμφανίζονται να συζητούν όλο και περισσότεροι το θέμα των συνεργασιών με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις, ενώ μέχρι πρότινος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανιζόταν να μιλά για αυτονομία του κόμματος του.
Οι ίδιες πηγές λένε μάλιστα ότι παράγοντες που ο Νίκος Ανδρουλάκης εμπιστεύεται εμφανίζονται να του προτείνουν ένα πιο σαφές άνοιγμα προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς καθώς θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο μπορεί να ανασταλεί η υπεροχή του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντροαριστερά.
Με λίγα λόγια θεωρούν ότι θα ήταν καλό την συγκεκριμένη στιγμή να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο των προοδευτικών δυνάμεων ώστε ο πρώην πρωθυπουργός να μην βρει πρόσφορο έδαφος για να προχωρήσει τα σχέδια του.
Να σημειωθεί ότι πριν από καιρό ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε έρθει σε επαφή με τον Αλέξη Χαρίτση χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα δεδομένου ότι ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς του είχε πει ότι στο οποίο εγχείρημα θα έπρεπε να συμμετέχει και ο Σωκράτης Φάμελλος.
Επειδή τότε το εγχείρημα Τσίπρα δεν ήταν συγκεκριμένο δεν είχε δοθεί καμία συνέχεια από καμμία πλευρά παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλά διαχρονικά για την συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων.
Προφανώς σήμερα έχουν ωριμάσει οι συνθήκες και για το ΠΑΣΟΚ και γι’ αυτό στη Χαριλάου Τρικούπη υπάρχει η σχετική συζήτηση για τις συνεργασίες.
Αν πάντως ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο είναι ότι τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη αποκλείουν κάθε σενάριο συνεργασίας με τη ΝΔ.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης το έκανε σαφές από τη ΔΕΘ αποκλείοντάς την από τους πιθανούς συνομιλητές του ΠΑΣΟΚ και λέγοντας ότι είναι μονόδρομος η πολιτική αλλαγή.
Το ίδιο κάνει και ο Χάρης Δούκας που σε κάθε ευκαιρία υπογραμμίζει ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία συνεργασία με τη ΝΔ ακόμα και αν χρειαστούν πολλαπλές κάλπες για να σχηματιστεί κυβέρνηση.
Μάλιστα χθες, με αφορμή την έναρξη της δίκης για τις υποκλοπές ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι «δεν με ήθελαν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, έκαναν ότι μπορούσαν με ΕΥΠ και Predator, χρεώνοντας ξεκάθαρα στην κυβέρνηση την παρακολούθησή του.