Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Άμεση χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας στον απεργό πείνας και δίψας Β. Δημάκη

14/04/2018 | 13:34

Με ανακοίνωσή της, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει ότι «το αίτημα για λήψη εκπαιδευτικής άδειας είναι δίκαιο και σύμφωνο με τα προβλεπόμενα από τον Σωφρονιστικό Κώδικα και τη σχετική νομοθεσία».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ:

Η απόρριψη του αιτήματος του απεργού πείνας και δίψας Βασίλη Δημάκη, για χορήγηση έκτακτης αναρρωτικής άδειας, καθώς και η αναβολή για την εξέταση του αιτήματός του αναφορικά με τη χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας για τη Δευτέρα, μπορούν να χαρακτηριστούν μόνο ως εκδικητική πράξη, η οποία, στο σημείο που βρίσκεται η κατάσταση της υγείας του, διακινδυνεύει την ίδια του τη ζωή.

Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούμε το αίτημα για λήψη εκπαιδευτικής άδειας δίκαιο και σύμφωνο με τα προβλεπόμενα από τον Σωφρονιστικό Κώδικα και τη σχετική νομοθεσία.

Ζητούμε από το Συμβούλιο Φυλακών, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών και το Υπουργείο Δικαιοσύνης να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν στην άμεση χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας.

Πάτρα: Άγριο ξύλο μεταξύ ανηλίκων – Ένας 14χρονος στο νοσοκομείο

Έρευνα: Αυτές οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να έχουν απατήσει τον σύντροφό τους

Πάτρα: Χειροπέδες σε τέσσερα άτομα μετά από καταδίωξη

Αγοράζει μετοχές στην ομάδα μπάσκετ της Νάπολι ο Σακίλ Ο’ Νιλ

Greek Basketball League: Έμεινε κατηγορία το Μαρούσι, υποβιβάστηκε το Λαύριο

Αχαΐα: Άρπαξαν τσάντα με χιλιάδες ευρώ

Ανδρέας Φίλιας: Στον Άγιο Νικόλαο Σπάτα με τον Γιώργο Αυτιά

Τελεσίγραφο Τραμπ και Ευρωπαίων ηγετών σε Ρωσία για την εκεχειρία – Αρνητική η πρώτη αντίδραση του Κρεμλίνου