Νέοι πολύνεκροι ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε Τζαμπάλια και νότια Γάζα

17/11/2023 | 07:06

 

 

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να επιχειρεί στα νοσοκομεία, τα οποία θεωρεί ότι η Χαμάς τα χρησιμοποιεί για τις δραστηριότητές της.

Οι IDF επιχειρούν στο Αλ Σίφα με μπουλντόζες και τανκς εντός του συγκροτήματος, πολιορκούν το Αλ Αχλί, ενώ και το Ινδονησιακό Νοσοκομείο είναι εκτός λειτουργίας.

Η απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για παρατεταμένες ανθρωπιστικές παύσεις, απορρίφθηκε από το Ισραήλ που συνεχίζει την επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας.

Νέοι πολύνεκροι ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε Τζαμπάλια και νότια ΓάζαΝέοι πολύνεκροι ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε Τζαμπάλια και νότια Γάζα

Αυξάνονται οι νεκροί από τις συνεχιζόμενες ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα

Στη βόρεια Γάζα έχει απομείνει πλέον μόνο ένα νοσοκομείο, ενώ διακόπηκαν και πάλι οι τηλεπικοινωνίες στη Λωρίδα λόγω έλλειψης καυσίμων.

Αλλοι 120 Ρώσοι φεύγουν από τη Γάζα

Η ρωσική εφημερίδα Kommersant, επικαλούμενη το ρωσικό υπουργείο Καταστάσεων Εκτακτης Ανάγκης, EMERCOM, ανέφερε ότι άλλοι 120 ρώσοι πολίτες μεταφέρθηκαν με ειδική πτήση αεροσκάφους Ilyushin-76 από το Κάιρο στη ρωσική πρωτεύουσα.

Πρόκειται για την τρίτη ομάδα Ρώσων που φεύγουν από τη Γάζα. Τουλάχιστον 97 άτομα παραμένουν σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας στη Μόσχα, μεταξύ των οποίων 39 παιδιά.

Συνολικά 887 ρώσοι πολίτες υπέβαλαν αίτηση για να εγκαταλείψουν τον πολιορκημένο θύλακα και τουλάχιστον 300 έχουν ήδη καταφέρει να διασχίσουν το σημείο ελέγχου της Ράφα.

«Ευτυχώς, δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Ολοι οι άνθρωποι είναι σε αρκετά καλή υγεία», σύμφωνα με τον γραμματέα Τύπου του υπουργείου, Ρομάν Οχοτένκο.

Νέοι πολύνεκροι ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε Τζαμπάλια και νότια Γάζα

Οι ασθενείς αντιμέτωποι και με την πείνα

Η ιατρική κρίση σε όλη τη Γάζα επιδεινώνεται με το Ινδονησιακό Νοσοκομείο να είναι το τελευταίο που σταμάτησε τη λειτουργία του. Οι ισραηλινές δυνάμεις παραμένουν επίσης στο συγκρότημα της μεγαλύτερης ιατρικής εγκατάστασης της Γάζας, του νοσοκομείου Αλ Σίφα για τρίτη συνεχόμενη ημέρα.

Πολλά νοσοκομεία τίθενται εκτός λειτουργίας λόγω των ανηλεών ισραηλινών επιθέσεων, καθώς και της τεράστιας έλλειψης ιατρικών προμηθειών. Εχουν, επίσης, ξεμείνει από κρεβάτια για να φιλοξενήσουν ασθενείς, αναγκάζοντας πολλούς να νοσηλεύονται στο πάτωμα.

Οι γιατροί πρέπει να εκτελούν χειροκίνητα τις εργασίες τους καθώς έχουν εξαντληθεί οι ιατρικές προμήθειες και ο εξοπλισμός.

Οι ασθενείς δεν έχουν αρκετό φαγητό και νερό. Ετσι, εκτός από τα τραύματά τους, αντιμετωπίζουν και την πείνα, επειδή δεν έχει παραδοθεί βοήθεια ιδιαίτερα στη βόρεια περιοχή της Λωρίδας της Γάζας.

Επικοινωνιακό μπλακ άουτ στη Γάζα

Ολες οι επικοινωνίες διακόπηκαν στη Γάζα από το βράδυ χθες Πέμπτη. Ο επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) δήλωσε ότι η Γάζα βρίσκεται σε «απόλυτο μπλακ άουτ στην επικοινωνία» και φοβάται πως αυτό θα μπορούσε να εντείνει τον πανικό και να υπονομεύσει την πολιτική τάξη.

Οι κύριες εταιρείες τηλεπικοινωνιών επιβεβαίωσαν ότι δεν λειτουργούσαν οι υπηρεσίες τους λόγω έλλειψης καυσίμων.

https://www.in.gr/

Πάτρα: Θρήνος για την Αγγελική Γεωργοπούλου

Πάτρα: Απίστευτες εικόνες στον Λυκοχορό με το βουνό να ολισθαίνει- “Φύγετε από το σπίτι, κινδυνεύετε” ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Θρήνος για το θάνατο του 19χρονου Γεωργίου Γαλάνη

Πάτρα: Σήμερα η κηδεία της Κατερίνας Βεναρδάκη

Πάτρα: Στα “δίχτυα” της Ασφάλειας επαγγελματίες… διαρρήκτες – Σε πόσες και ποιες υποθέσεις εμπλέκονται

Σοκαριστικό τροχαίο στα Καλάβρυτα: Νεαρή καρφώθηκε σε δέντρο – Το αυτοκίνητο έπεσε σε πλαγιά και διαλύθηκε (ΦΩΤΟ)

Banana soft cookies χωρίς ζάχαρη

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας μετά τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις