Νεκροί από ισχυρό σεισμό 6,8 Ρίχτερ στην Ινδία

05/01/2016 | 00:15

Ισχυρή δόνηση 6,8 βαθμών σημειώθηκε τα ξημερώματα στην βορειοανατολική Ινδία με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι και να τραυματιστούν σχεδόν 100, με τον απολογισμό να αναμένεται να αυξηθεί.

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ ανέφερε πως ο σεισμός, έντασης 6,8 βαθμών, είχε εστιακό βάθος 57χλμ και το επίκεντρό του 29χλμ δυτικά του Ίμφαλ, πρωτεύουσας της επαρχίας Μανιπούρ στα σύνορα με την Μιανμάρ.

Διασώστες προσπαθούν να εντοπίσουν εργάτες για τους οποίους υπάρχουν φόβοι ότι έχουν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια ενός κτιρίου υπό κατασκευή. Ο αριθμός των εγκλωβισμένων δεν είναι σαφής.

Κάτοικοι του Ίμφαλ δήλωσαν πως ο κόσμος έφυγε από τα σπίτια του και πως οι τηλεπικοινωνίες έχουν διακοπεί στην απομακρυσμένη περιοχή.

Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter πως είναι σε επαφή με τις Αρχές στα βορειοανατολικά. Συνεργεία διάσωσης από την Γκουβαχάτι, στη γειτονική Άσαμ, προσπαθούν να φθάσουν στην ‘Ιμφαλ.

Κάτοικοι του Μπανγκλαντές και του Νεπάλ εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, ενώ ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι τη Ρανκούν της Μιανμάρ, περίπου 1.176 χλμ. νότια, δήλωσαν κάτοικοι.

ΠΗΓΗ:  ΑΠΕ/Reuters

Πάτρα: “Ξηλώθηκε” μπαλκόνι από τους θυελλώδεις ανέμους – ΦΩΤΟ

ΣΟΚ στη Δυτική Αχαΐα: “Έσβησε” στα 45 της η Παναγιώτα Αρβανίτη – Παναγιωτοπούλου

Πάτρα – Κακοκαιρία: Κλειστά όλα τα σχολεία την Τετάρτη

Πάτρα: Δέντρο καταπλάκωσε αυτοκίνητο στο Καραμανδάνειο – ΦΩΤΟ

Πάτρα: Αυτό είναι το 25χρονο παλικάρι που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Πάτρα: Αναστάτωση σε συρμό του Προαστιακού – Άνδρας παρενόχλησε σεξουαλικά ανήλικο κορίτσι, συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ

Πάτρα: Μας πήρε και μας σήκωσε και σήμερα ο αέρας – Δεν σταματούν τα περιστατικά με πτώσεις δένδρων και αιωρούμενα αντικείμενα

Πάτρα: Έπεσε το δένδρο και δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι τους!