Νέα Ζηλανδία: Ένας νεκρός, 17 τραυματίες από την έκρηξη του ηφαιστείου Ουακατάνε

09/12/2019 | 08:20

Σε συναγερμό έχει τεθεί η Νέα Ζηλανδία μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Ουακατάνε, στο νησί Γουάιτ, σχετικά κοντά στο Βόρειο Νησί, ενώ το επισκέπτονταν δεκάδες τουρίστες.

Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν νεκρό και τουλάχιστον δεκαεπτά τραυματίες, ενώ ακόμα είκοσι τρεις άνθρωποι έχουν διασωθεί, σύμφωνα με το Reuters. Την πληροφορία για έναν θάνατο επιβεβαιώνει και η αστυνομία.

Το ηφαίστειο εξερράγη σήμερα, εκτοξεύοντας τέφρα και καπνό στον ουρανό. Αρχικά υπήρχε η εκτίμηση πως ήταν περίπου εκατό άνθρωποι πάνω ή κοντά στο νησί, τη στιγμή της έκρηξης, αλλά οι νεότερες αναφορές από αστυνομικές πηγές κατεβάζουν τον αριθμό αυτόν στους 50.

Κάποιοι από τους ανθρώπους που βρίσκονταν πάνω ή κοντά στον κρατήρα του ηφαιστείου μεταφέρθηκαν στην ακτή, αλλά οι αρχές αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχουν ακόμα αγνοούμενοι.

Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από τις αρμόδιες αρχές της Νέας Ζηλανδίας είναι σε εξέλιξη.

 

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες αναισθησιολόγος και νοσηλευτής για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ