Νέα συνάντηση Αναστασιάδη -Ακιντζί – Επανέναρξη συνομιλιών για το Κυπριακό

16/04/2018 | 11:14

Δείπνο, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, θα έχουν σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Το δείπνο θα πραγματοποιηθεί στο σπίτι της Ειδικής Αντιπροσώπου και Αναπληρώτριας Ειδικής Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, στη νεκρή ζώνη και δεν είναι ακόμη σίγουρο αν θα λήξει με κοινό ανακοινωθέν μεταδίδει το sigmalive.com.

Σύμφωνα με την κυριακάτικη Σημερινή η σημαντικότερη εξέλιξη που θα πρέπει να αναμένουμε απόψε είναι ο διορισμός προσωρινού απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα. Αυτό γίνεται σε μια προσπάθεια διερεύνησης των προοπτικών επανεκκίνησης της διαπραγματευτικής διαδικασίας και δημιουργίας των προϋποθέσεων για επανέναρξη ουσιωδών συνομιλιών για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες της εφημερίδας το «χρίσμα» θα αναλάβει πεπειραμένη Αμερικανίδα διπλωμάτης, του Τμήματος Διαχείρισης Κρίσεων των Ηνωμένων Εθνών, με θητεία και στην αμερικανική Διοίκηση, ο διορισμός της οποίας έχει και την επίνευση της Λευκωσίας.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που ο κ.Αναστασιάδης και ο κ. Ακιντζί συναντώνται μετά το ναυάγιο των συνομιλιών στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας.

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε