Νέα μείωση στην τιμή του φυσικού αερίου

24/10/2022 | 18:44

Κάτω από τα 100 δολάρια ανά μεγαβατώρα έπεσε η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, υποχωρώντας ακόμα και κάτω από τα 98 δολάρια.

Σημαντικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη παίζει η είδηση ότι πληρώθηκαν οι αποθήκες φυσικού αερίου στην ήπειρο και ότι οι αφίξεις υγροποιημένου φυσικού αερίου μείωσαν τις ανησυχίες σχετικά με τις ελλείψεις εφοδιασμού.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αναφοράς για το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο μειώθηκαν κατά 12%, και κατά 70% σε σχέση με το υψηλό που σημειώθηκε τον περασμένο Αύγουστο.

Καθοριστικός ο ρόλος του καιρού

Καθώς ο καιρός αναμένεται να παραμείνει ήπιος όλο τον Οκτώβριο και πιθανώς έως τις αρχές Νοεμβρίου, οι ευρωπαϊκές οικονομίες κερδίζουν χρόνο καθώς σπεύδουν να συμπληρώσουν αποθέματα φυσικού αερίου ενόψει του δύσκολου φετινού χειμώνα.

Παρά τη μείωση των τιμών, η Ευρώπη παραμένει πιο ακριβή σε σχέση με άλλες ηπείρους. Ενδεικτικά τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου διαπραγματεύονται σε τιμή 136 €/ΜWh στην Ευρώπη, στην Ασία είναι 94 €/ΜWh ενώ στις ΗΠΑ είναι 15 €/ΜWh.

Εν τω μεταξύ για αύριο 25 Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένη η κρίσιμη Σύνοδος των Υπουργών Ενέργειας στην ΕΕ όπου οι υπουργοί Ενέργειας της ΕΕ θα συζητήσουν σχετικά με τη δέσμη μέτρων για το αέριο.

megatv.com

Πάτρα: Παρανάλωμα του πυρός δύο αυτοκίνητα-Πεπεισμένες οι Αρχές για εμπρησμό (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Νέος πρόεδρος στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ – Αλλαγή σκυτάλης μετά από χρόνια

Πάτρα: Θρήνος για 35χρονη από την Περιβόλα – Γέννησε το δεύτερο παιδάκι της και πέθανε 15 μέρες μετά!

Πάτρα: Το “μαγαζί” είχε από κοκαΐνη μέχρι χάπια έκσταση – Συνελήφθησαν δύο άτομα για εγκληματική οργάνωση – Έρευνες σε σπίτια της πόλης

Αχαΐα: Άφατη θλίψη για τον χαμό του Λευτέρη Σταυρόπουλου

Κατάρρευσε το σημείο που είχε υποστεί καθίζηση στην “111” – Αδύνατη η οδική σύνδεση της Δίβρης με την Πάτρα (ΦΩΤΟ)

Τραγωδία στη Δυτική Ελλάδα: Νεκρό βρέφος 6 μηνών

Σοβαρό ατύχημα και χειρουργείο στο ΚΑΤ για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη – Αναρρώνει στο νοσοκομείο