Νέα καταδίκη γιατρού για θάνατο ασθενή ύστερα από επέμβαση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου

29/11/2024 | 17:20

Ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης ένας γιατρός, ο οποίος κατηγορείται για τον θάνατο 24χρονου από την Κεραμωτή Καβάλας, ύστερα από χειρουργική επέμβαση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου, τον Μάιο του 2017.

Ο γιατρός καταδικάστηκε από το Εφετείο για τον θάνατο του 24χρονου και το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ/την ημέρα (από εξαγοράσιμη ποινή 4 ετών στο πρωτόδικο δικαστήριο).

Πρόκειται για τον γιατρό που κατέστη κατηγορούμενος και για τον θάνατο της 14χρονης από την Επανομή Θεσσαλονίκης, τον Ιούνιο του 2021, έπειτα από ανάλογο χειρουργείο. Για την υπόθεση της 14χρονης παραπέμφθηκε να δικαστεί σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αντιμετωπίζοντας την πράξη της θανατηφόρας έκθεσης και του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος να μην συμμετάσχει σε χειρουργικές επεμβάσεις μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης.

Ο ίδιος, σύμφωνα με έγγραφα που αναγνώστηκαν στο δικαστήριο, «μετράει» ήδη μία αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση (φυλάκιση 3 ετών) για τον θάνατο 42χρονης κατόπιν παρόμοιου χειρουργείου.

«Έχω εμπειρία 20 ετών και ασχολούμαι αποκλειστικά με τον γαστρικό δακτύλιο- την έχω κάνει 2.500 φορές αυτή την επέμβαση. Δυστυχώς ανέπτυξε επιπλοκές που ήταν θανατηφόρες και έχασε τη ζωή του», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κατηγορούμενος γιατρός, κατά την απολογία του για την περίπτωση του 24χρονου υπέρβαρου, τονίζοντας ότι προέβη σε όλες τις ιατρικές ενέργειες που επιτάσσει η επιστήμη του.

Με την ίδια απόφαση, το Δικαστήριο αθώωσε έναν γιατρό από το νοσοκομείο της Καβάλας, όπου είχε διακομιστεί ο παθών μετά τις επιπλοκές που παρουσιάστηκαν στην υγεία του (είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε φυλάκιση 20 μηνών, με 3ετή αναστολή).

 

ΠΗΓΗ

 

 

Εξιχνιάστηκε απάτη ύψους 24.000 ευρώ στο Μεσολόγγι

Σε τροχιά καύσωνα η χώρα από την Κυριακή – Πόσο θα διαρκέσει

Φωτιά στο Λασίθι – Μήνυμα από το 112 για εκκένωση τεσσάρων οικισμών

Ανδρουλάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Σήμερα κατέβηκε η παράσταση «ανήξερος πρωθυπουργός» με πρωταγωνιστή τον κύριο Μητσοτάκη

Κοινωνικός τουρισμός: 74.327 πήγαν διακοπές τον Ιούνιο με voucher της ΔΥΠΑ – Δημοφιλέστερος προορισμός η Εύβοια

Θ. Μπαρής: Επιστολή διαμαρτυρίας για την κατάργηση του Λυκείου Ερυμάνθειας

ΟΠΕΚΕΠΕ: Επιδότηση 120.000 € για ελιές στο …αεροδρόμιο Ελευσίνας και για χασισοφυτείες στην Κρήτη

Mεγάλη φωτιά στη Βουρβουρού Χαλκιδικής – Ήχησε το 112 (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)