Νέα εμπλοκή με Μαρινόπουλο – Στον αέρα η μισθοδοσία Δεκεμβρίου – Τί θα γίνει με τους εργαζόμενους στη δυτική Ελλάδα

29/12/2016 | 23:29

Εξαντλήθηκε η ενδιάμεση χρηματοδότηση της εταιρείας Μαρινόπουλος ΑΕ, η οποία είχε προβλεφθεί από την συμφωνία μεταξύ των τραπεζών της οικογένειας Μαρινόπουλου και της Σκλαβενίτης ΑΕΕ, μετά από την καταβολή του Δώρου των Χριστουγέννων στους εργαζομένους της υπό διάσωση αλυσίδας σούπερ μάρκετ.

Αρμόδιες πηγές  έλεγαν ότι πλέον δεν υπάρχουν τα χρήματα για την καταβολή της μισθοδοσίας του Δεκεμβρίου, ενώ η εκκρεμούσα απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την έγκριση του σχεδίου διάσωσης της εταιρείας δεν είναι σαφές πότε θα εκδοθεί.

Ορισμένες πληροφορίες κάνουν λόγο για τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου του 2017, αλλά δεν είναι σαφές αν όντως πρόκειται να συμβεί. Τούτο πρακτικά σημαίνει ότι η μεγαλύτερη προσπάθεια διάσωσης επιχείρησης στη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών, είναι στον αέρα. Έτσι κινδυνεύουν 10.800 άμεσες θέσεις εργασίας της Μαρινόπουλος ΑΕ, εκατοντάδες επιχειρήσεις – προμηθευτές της και δεν θα πέσουν στην αγορά, όπως προβλεπόταν στο πρώτο δίμηνο του 2017 περί τα 350 εκατ. ευρώ.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τραμπ: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι Ινδία και Πακιστάν συμφώνησαν σε κατάπαυση του πυρός»

ΠΑΟΚ: Χειρουργήθηκε στη Γαλλία ο Τσιφτσής

Χρήστος Καραγιαννίδης: Με στίχους του… Bloody Hawk παραιτήθηκε από την Κεντρική Επιτροπή της Νέας Αριστεράς

Πάπας Λεων ΙΔ’: Κύρια πρόκληση για την ανθρωπότητα η Τεχνητή Νοημοσύνη

Ντραγκόφσκι: «Θέλουμε τη νίκη για να αλλάξουμε τα πράγματα και να φέρουμε μία θετική προοπτική»

Η παρακαταθήκη του Πέτρου Μολυβιάτη και το σχέδιο Ανάν

Κηδεύεται την Κυριακή η Μαρία Στ. Μαργώνη

Συνάντηση Ν. Παπανδρέου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη