Νέα Αριστερά: Ο πρωθυπουργός οφείλει να ενημερώσει για την σκοπιμότητα και το περιεχόμενο της επίσκεψης του στην Οδησσό

07/03/2024 | 15:32

«Η υπό άκρα μυστικότητα και επικίνδυνη -όπως αποδείχθηκε- συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Ζελένσκι στην Ουκρανία εμπλέκει τη χώρα, και μάλιστα ερήμην μας, στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο», υποστηρίζει η Νέα Αριστερά.

Αναφέρει σε ανακοίνωση της ότι «η συνάντηση αυτή, υπό το “φως” μάλιστα της παρουσίας του Αμερικανού ΥΠΕΞ στη Σύνοδο Ευρωπαίων ηγετών πριν από λίγες μέρες στο Παρίσι, φαίνεται ότι πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πολλάκις δηλωμένης “αφοσίωσης” του πρωθυπουργού στους αμερικανικούς σχεδιασμούς για τον πόλεμο». Η Νέα Αριστερά τονίζει ότι έχει ταχθεί ρητά και κατηγορηματικά εναντίον της επιθετικότητας και της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και πως «γι’ αυτό άλλωστε είμαστε ρητά και κατηγορηματικά υπέρ της ειρηνικής πλέον εξόδου από τον πόλεμο. Μιας ειρηνικής εξόδου σχεδιασμένης από την Ευρώπη για τους Ευρωπαίους».

Η Νέα Αριστερά υπογραμμίζει ότι «ο πρωθυπουργός οφείλει να ενημερώσει την Βουλή και τον ελληνικό λαό για την σκοπιμότητα και το περιεχόμενο της επίσκεψης του στην Οδησσό αλλά και για τον βαθμό εμπλοκής της χώρας μας στον πόλεμο». Προσθέτει ότι «καλά θα κάνει λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης, αντί να στέλνει οπλισμό στην Ουκρανία, αντί να εμπλέκει τη χώρα μας όλο και πιο βαθιά στα αμερικανικά συμφέροντα, να εργαστεί για το συμφέρον της χώρας μας. Για την Ειρήνη στην ήπειρό μας».

 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αχαΐα: Επιτέθηκαν σε μεταφορέα με ΙΧ – Προσπάθησαν να εμβολίσουν την μοτοσικλέτα του και στη συνέχεια τον ξυλοκόπησαν

Πάτρα: Στις φλόγες σπίτι στην Περιβόλα – Ισχυρή πυροσβεστική δύναμη στο σημείο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Τσικνοπέμπτη στην Πάτρα: Δεν θα πραγματοποιηθούν οι βραδινές εκδηλώσεις, κανονικά οι πρωινές

Πάτρα: Γερό τρακάρισμα στα Μποζαΐτικα – Ενεπλάκησαν τρία οχήματα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Καταγγελία-σοκ από μητέρα αυτιστικού παιδιού – Εκπαιδευτικός του έριξε χαστούκια – Δικογραφία από την ΕΛ.ΑΣ

Αυτή είναι η αιτία θανάτου της 34χρονης από την Πάτρα δύο εβδομάδες μετά τον τοκετό – Τι έδειξε η Ιατροδικαστική

Θλίψη και στη Ζάκυνθο για τον ξαφνικό χαμό της γλυκιάς Εύης από την Πάτρα – Τριήμερο πένθος στα σχολεία

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Χειροπέδες σε 64χρονη Πατρινή που πλαστογραφούσε υπεύθυνες δηλώσεις για να εξυπηρετεί πολίτες σε Διεύθυνση Συγκοινωνιών