Νέα αναφορά Μητσοτάκη για Τέμπη: Δεν υπήρξε καμία προσπάθεια συγκάλυψης, δεν συγκυβερνούμε με κανένα συμφέρον

31/03/2024 | 12:28

Στον εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού έργου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρεται στην πολιτική τυμβωρυχία, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών που επιχειρείται από την αντιπολίτευση με αποκορύφωμα την πρόταση δυσπιστίας.

«Όχι, δεν πανηγυρίζουμε για την αποτυχία τους να ρίξουν την κυβέρνηση, πατώντας πάνω στον πόνο και στην οργή των οικογενειών των θυμάτων. Κανείς δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος από την τοξικότητα και την πόλωση, τα έχουμε πληρώσει ακριβά και στο πρόσφατο παρελθόν» τονίζει ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας ότι μέλημα της αντιπολίτευσης δεν είναι να μην ξανασυμβούν αντίστοιχα δυστυχήματα. «Η κυβέρνηση έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και σε ό,τι αποφασίσει εκείνη. Ξαναλέω, δεν υπήρξε καμία προσπάθεια συγκάλυψης, δεν συγκυβερνούμε με κανένα συμφέρον. Ο καθένας στον ρόλο του. Όλοι κρινόμαστε από τους πολίτες» συμπλήρωσε.

Επίσης αναφέρεται στην νέα αύξηση του κατώτατου μισθού που θα ισχύσει από την 1η Απριλίου. «Αυτή είναι η τέταρτη αύξηση του κατώτατου μισθού από το 2022, ο οποίος τώρα ανεβαίνει στα 830 ευρώ. Δηλαδή 50 ευρώ παραπάνω τον μήνα και συνολικά 180 ευρώ παραπάνω από τα 650 του 2019, μια συνολική αύξηση 28%» σημειώνει ο πρωθυπουργός.

Τέλος αναφέρεται στην ψήφιση του νέου ποινικού κώδικα που επέφερε αυστηροποίηση των ποινών στο σύνολο των κακουργημάτων που τιμωρούνται με πρόσκαιρη κάθειρξη και αύξησε το όριο της συνολικής ποινής που μπορεί να επιβληθεί σε όσους καταδικάζονται για περισσότερα του ενός κακουργήματα, από 20 σε 25 έτη. «Ας έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Τα fake news που συνειδητά διακίνησαν πάλι κάποιοι περί «ΝΔ και κάλυψης βιαστών» με αφορμή μια εισαγγελική πρόταση είναι αισχρά», σημειώνει ο πρωθυπουργός.

iefimerida.gr

Η Ευρώπη και η Τουρκία

To Bridgerton επιβεβαίωσε την ημερομηνία της κυκλοφορίας της 4ης σεζόν

ΑΣΕΠ: 47.410 αιτήσεις για τον διαγωνισμό – Πότε θα γίνουν οι εξετάσεις

Πάτρα: Εκλογικό τμήμα για να ψηφίσουν οι Ρουμάνοι

Δωρεάν εξετάσεις για τα σεξουαλικά νοσήματα από τον ΕΟΔΥ – Δείτε πού

Βασίλης Αϊβαλής για Δημοτικό Γήπεδο Ροϊτίκων: Η ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής οδήγησε στην εκκένωση του γηπέδου

Ξεκινούν την Δευτέρα οι εργασίες του συμποσίου χαρακτικής που διοργανώνει η αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Πατρέων

Πάτρα: Εκτος ΜΕΘ ο τραυματίας του τροχαίου στην Ακτή Δυμαίων – Δεν υπάρχει κρεβάτι!