NATO: Ο Ζελένσκι να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με τον Τραμπ

01/03/2025 | 21:32

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, δήλωσε σήμερα, Σάββατο 1 Μαρτίου, ότι είπε στον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ότι πρέπει να βρει έναν τρόπο για την αποκατάσταση της σχέσης του με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, μετά τη χθεσινή δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ τους, στη διάρκεια μιας συνάντησης στον Λευκό Οίκο.

«Είναι σημαντικό ότι ο πρόεδρος Ζελένσκι πρέπει να βρει έναν τρόπο για την αποκατάσταση της σχέσης του με τον Αμερικανό πρόεδρο, αλλά και με την υψηλόβαθμη ομάδα της ηγεσίας του», δήλωσε ο Ρούτε στο BBC, σχολιάζοντας μία χθεσινή τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Ζελένσκι.

Ο Ρούτε χαρακτήρισε «ατυχή» τη συνάντηση μεταξύ των δύο προέδρων στον Λευκό Οίκο.

Σε παρόμοιο κλίμα, ο Πολωνός πρόεδρος, Αντρέι Ντούντα, δήλωσε ότι δεν βλέπει άλλη δύναμη στον κόσμο πλην των ΗΠΑ, η οποία θα μπορούσε να σταματήσει τη ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία και ότι ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα πρέπει να επιστρέψει πίσω στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ.

Αίγιο: Μεταφέρθηκε ξημερώματα στα δικαστήρια ο 47χρονος που πυροβόλησε 4 παιδιά, για την αποφυγή επεισοδίων

Πάτρα: Χαμός σε σχολική εκδρομή – Επιτέθηκαν σε μαθήτρια και την έστειλαν στο νοσοκομείο

Πάτρα: Απαγόρευσαν το κολύμπι στο Ρίο με απόφαση του 2004 ! Έντονες αντιδράσεις των κατοίκων

Πάτρα: «Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε» – Πολυπληθές συλλαλητήριο για τα 3 χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πιο δύσκολος αγώνας για τον πρώην Δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Φούρα – «Ελπίζω πως θα αντέξω»

Προφυλακίστηκε ο 47χρονος που πυροβόλησε τους 4 ανήλικους στο Αίγιο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Θλίψη στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο Άγγελος Φραντζής σε ηλικία 56 ετών

Αχαΐα: Τα έκανε “γυαλιά καρφιά” στα κρατητήρια – Έσπασε τα υδραυλικά και πλημμύρισε ο τόπος – Είχε συλληφθεί αρνούμενος αλκοτέστ