Να υπάρξει πολιτική βούληση για την έλευση του τρένου  

10/12/2025 | 19:34

Δήλωση του Α΄ αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Αχαΐας και τέως προέδρου της ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας, Αντώνη Κουνάβη

Ο Α΄ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας και τέως πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας, Αντώνης Κουνάβης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  

«Η κατασκευή της νέας σιδηροδρομικής γραμμής αποτελεί για την Πάτρα και κατ’ επέκταση την Αχαΐα μια αναπτυξιακή και κοινωνική αναγκαιότητα, η οποία δεν μπορεί πλέον να παραμένει σε εκκρεμότητα. Απαιτείται ξεκάθαρη πολιτική βούληση από την κυβέρνηση για την έλευση του τρένου με βάση τα ρεαλιστικά δεδομένα και τις πραγματικές ανάγκες της τοπικής οικονομίας και της κοινωνίας.

Κι αυτό διότι η πρόοδος του έργου δεν μπορεί να εξαρτάται αποκλειστικά από την απαίτηση της δημοτικής αρχής για την πλήρη υπογειοποίηση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής, αλλά πρέπει να στηρίζεται σε τεχνικά τεκμηριωμένες, οικονομικά βιώσιμες και κοινωνικά ωφέλιμες λύσεις.

Η Πάτρα έχει μείνει πίσω για πολλά χρόνια. Ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε μπροστά με αποφασιστικότητα, διασφαλίζοντας ένα σύγχρονο, ασφαλές και λειτουργικό σιδηροδρομικό δίκτυο που θα υπηρετεί τους πολίτες και την ανάπτυξη της περιοχής».

Πάτρα: Παρανάλωμα του πυρός δύο αυτοκίνητα-Πεπεισμένες οι Αρχές για εμπρησμό (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Νέος πρόεδρος στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ – Αλλαγή σκυτάλης μετά από χρόνια

Πάτρα: Θρήνος για 35χρονη από την Περιβόλα – Γέννησε το δεύτερο παιδάκι της και πέθανε 15 μέρες μετά!

Αχαΐα: Άφατη θλίψη για τον χαμό του Λευτέρη Σταυρόπουλου

Κατάρρευσε το σημείο που είχε υποστεί καθίζηση στην “111” – Αδύνατη η οδική σύνδεση της Δίβρης με την Πάτρα (ΦΩΤΟ)

Τραγωδία στη Δυτική Ελλάδα: Νεκρό βρέφος 6 μηνών

Σοβαρό ατύχημα και χειρουργείο στο ΚΑΤ για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη – Αναρρώνει στο νοσοκομείο

Αναπάντητα ερωτήματα για τον χαμό της 35χρονης μητέρας από την Πάτρα – “Έφυγε” την ώρα που θήλαζε το μωρό της ΦΩΤΟ