Ν. Καραθανασόπουλος: Το ΚΚΕ βάζει στο στόχαστρο την πολιτική που οδήγησε στο έγκλημα των Τεμπών

21/05/2025 | 15:59

«Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή είχε δηλώσει πως δεν θα επιδιώξει να κάνει συμψηφισμό ή συναλλαγή με άλλα κόμματα για το έγκλημα των Τεμπών, γιατί θεωρεί πως το έγκλημα είναι διαχρονικό, έχουν ευθύνη και συμμετείχαν η σημερινή και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ακολουθώντας μία προδιαγεγραμμένη πολιτική που οδηγούσε στο έγκλημα», επισήμανε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ1.

Όπως πρόσθεσε, αυτή «η πολιτική που εφαρμόστηκε σχετιζόταν με τα συστήματα ασφαλείας, τις τέσσερις συμβάσεις που “έτρεχαν” και ποτέ δεν ολοκληρώθηκαν».

«Το ΚΚΕ», συνέχισε, «ξεκινά τη διερεύνηση από την εποχή της διάσπασης του ΟΣΕ σε πολλές εταιρείες, της απελευθέρωσης του σιδηροδρόμου και της ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ που είχε ως αποτέλεσμα την κακοσυντήρητη υποδομή και την τραγική έλλειψη προσωπικού».

«Το ΚΚΕ εκτιμά ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες κακουργηματικού χαρακτήρα για τον Κ. Καραμανλή και για τον Χρ. Σπίρτζη», είπε, προσθέτοντας πως «ευθύνες υπάρχουν επίσης και για τον Κυρ. Μητσοτάκη, γιατί ο κ. Τριαντόπουλος δεν ενεργούσε χωρίς την άμεση συμμετοχή του πρωθυπουργού».

«Το ΚΚΕ με δική του πρόταση ζητά να συγκροτηθεί Προανακριτική Επιτροοπή, ενώ όλα αυτά αναφέρονταν και στο πόρισμα του ΚΚΕ στην Εξεταστική Επιτροπή, την ώρα που τα άλλα κόμματα “πετούσαν την μπάλα στην εξέδρα” με άναρθρες κραυγές», κατέληξε ο Ν. Καραθανασόπουλος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ονόματα πασίγνωστων Πατρινών στη δικογραφία για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού – Διακινούσαν τεράστια “μαύρα” ποσά, κυκλοφορούσαν με πανάκριβα αυτοκίνητα (ΦΩΤΟ)

Τραγωδία στην Πάτρα: Αυτή είναι η 45χρονη που έχασε την ζωή της στο τροχαίο στην Οβρυά

Πάτρα: Τραγική κατάληξη για τον 44χρονο που χάθηκε στις εκβολές του Γλαύκου ενώ ψάρευε – Ποιος είναι ο άτυχος άνδρας

Αχαΐα: Άγνωστος πυροβόλησε και τραυμάτισε ανήλικους-Μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας-Νοσηλεύονται σε σοκ

Πάτρα: Τραγωδία τα ξημερώματα στην Οβρυά – 45χρονη νεκρή σε τροχαίο ΦΩΤΟ

Μεγάλη φωτιά σε πτηνοτροφική μονάδα στη Δυτική Αχαΐα – Ακούστηκαν εκρήξεις (ΦΩΤΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Πάτρα: “Έφυγε” από την ζωή ο “γίγαντας” της πυγμαχίας Αλέξης Πεφάνης

Πάτρα: Έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό 44χρονου που αγνοείται στις εκβολές του ποταμού Γλαύκου – Είχε πάει για ψάρεμα (ΦΩΤΟ)