Ν. Ανδρουλάκης: Η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ θα ρίξει άπλετο φως στη «γαλάζια συμμορία»

09/07/2025 | 16:27

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αντέδρασε έντονα στην επίθεση του πρωθυπουργού στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και ανταπέδωσε στους ίδιους τόνους τα πυρά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας πως δεν είπε τίποτα για τις αποκαλύψεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

«Ο πρωθυπουργός ήταν νευρικός σήμερα. Μάλλον πίνει τον φραπέ του σκέτο. Και ο φραπές τελικά δεν βλάπτει σοβαρά μόνο τον ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά βλάπτει και τα νεύρα του πρωθυπουργού», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. «Θα του συνιστούσα να κόψει και ο ίδιος τους φραπέδες, αλλά και τους φραπέδες του ΟΠΕΚΕΠΕ που είναι πολλοί, δεν είναι ένας και είναι η γαλάζια συμμορία, για την οποία δεν μας είπε κουβέντα ο πρωθυπουργός», συμπλήρωσε.

Κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση πως όσα επικοινωνιακά παιχνίδια κι αν ψάχνει για να υποστηρίξει ότι είναι διαχρονικές οι παθογένειες, η δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ είναι εδώ. «Η δική μας Κοινοβουλευτική Ομάδα θα ρίξει άπλετο φως στη γαλάζια συμμορία. Τα ξέρατε όλα πολύ καλά από τη πρώτη στιγμή. Σας είχε ενημερώσει ο κ. Βάρρας. Γιατί δεν κάνατε τίποτα; Ο λαός θα πληρώσει το μνημόνιο της ΝΔ στον πρωτογενή τομέα», υποστήριξε ο κ. Ανδρουλάκης. «Δεν υπάρχει το δίλημμα; διχασμός και τοξικότητα ή αποδοχή της πολιτικής της ΝΔ», συμπλήρωσε σχολιάζοντας την επίθεση του πρωθυπουργού στη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τις σημερινές ενέργειες του κ. Τσίπρα..

«Είστε βουτηγμένοι στην αλαζονεία και τη διαφθορά. Θα προτείνεται Προανακριτική; Η a la cart συμπεριφορά σας είναι επικίνδυνη», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και επανέλαβε εμφατικά πως ο ίδιος και το ΠΑΣΟΚ είχαν αναδείξει το θέμα εδώ και χρόνια αλλά εισέπραξαν τις ειρωνείες των κ.κ Γεωργιάδη και Αυγενάκη πως είχε έμμονες με το θέμα.

Σε αντίστοιχους τόνους σχολίασε τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος στην Κρήτη. Υποστήριξε πως πρόκειται για μορφή υβριδικού πολέμου από δυνάμεις στη Λιβύη ενώ μίλησε για διπλωματική αποτυχία της κυβέρνησης που κατάφερε να θέσει απέναντι και τις δύο αντίπαλες κυβερνήσεις στη Λιβύη. Ζήτησε να ανακοινώσει η κυβέρνηση πότε και πού θα γίνουν οι δομές κράτησης στη Κρήτη για να μη συνεχίσει να δέχεται πλήγματα ο τουρισμός.

Σχετικά με τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τα χαρακτήρισε παυσίπονο ανακούφισης κι όχι μόνιμη θεραπεία για την οικονομία. Ειδικά για τους συνταξιούχους επανέλαβε τη καθιέρωση νέου ΕΚΑΣ κι όχι μέτρα ομηρείας τους.

Όσον αφορά την αναφορά του πρωθυπουργού στη θετική έκθεση της ΕΕ για το Κράτος Δικαίου ο Νίκος Ανδρουλάκης παρατήρησε ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία έχει εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα και έχει καταλογίσει ευθύνες σε δύο υπουργούς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πάτρα: “Έφυγε” ένα γλυκύτατο κορίτσι! Της είπαν το “τελευταίο” αντίο

Δυτ. Αχαΐα: Πώς συνέβη η ασύλληπτη τραγωδία με τον 3χρονο – Τραυματίστηκε και ο άνδρας που το είχε αγκαλιά – Έπεσαν μαζί από τη μάντρα – Συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ

Πάτρα: Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στoν Θρασύβουλο Μαυρομμάτη – ΦΩΤΟ

Δυτική Αχαΐα: Κατέληξε το 3χρονο αγοράκι που έπεσε από μάντρα – Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο Καραμανδάνειο

Πάτρα: Ασύλληπτες εικόνες από το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου – Πυρετώδεις εργασίες των συνεργείων (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Ανεμοστρόβιλος “χτύπησε” την Πάτρα – Έπεσαν δένδρα, έσπασαν τζαμαρίες (ΦΩΤΟ)

Απέραντη θλίψη στην Αχαΐα που παραμένει σοκαρισμένη από την τραγωδία – Πώς έχασε την ζωή του ο μικρός Ανδρέας – Ανείπωτος πόνος για τους γονείς και τις αδελφούλες του – Αύριο η κηδεία του

Πάτρα: Οδηγός παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο σε μπλόκο στην Ακτή Δυμαίων