Μουζάλας για προσφυγικό: “Πρέπει να πάρουμε σοβαρά την απειλή του Ερντογάν”

06/09/2019 | 11:31

«Θα είχα μεγαλύτερη σεμνότητα στη θέση του στις καταγγελίες για τον ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο Γιάννης Μουζάλας, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του διευθυντή του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, στο Newpost και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, στην οποία επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση για τη διαχείριση του προσφυγικού.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Οι Αταίριαστοι» με τον Χρήστο Κούτρα και τον Γιάννη Ντσούνο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ωστόσο ότι ο κ. Σακελλαρίδης έχει δίκιο να αναφέρεται στις κακές συνθήκες που επικρατούν στο κέντρο υποδοχής προφύγων και μεταναστών στη Μόρια.

«Εγώ και ο κ. Βίτσας προσπαθούσαμε να κρατάμε τη Μόρια στις 5.500 και το πετυχαίναμε», είπε, τονίζοντας πως σήμερα ζουν εκεί περίπου 10.500 άτομα.

Σε άλλο σημείο, ο κ. Μουζάλας εκτίμησε πως «αν πέσει η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα» και υπογράμμισε ότι πρέπει να πάρουμε στα σοβαρά την απειλή του Ερντογάν ότι μπορεί να ανοίξει την «κάνουλα» των προσφυγικών ροών.

Ακόμα, σημείωσε πως «τα σύνορά μας φυλάσσονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Πηγή: newspost.gr

SPORTS
10/05/2025 | 23:24
Πινακίδες
10/05/2025 | 21:17

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 13 ανήλικοι που κατηγορούνται ότι ήταν μέλη της «συμμορίας των ακροδεξιών»

SPORTS

Τάσος Ξιαρχό για την εμφάνιση της Klavdia στην Eurovision 2025: «Δεν μπορώ να ζηλέψω κάτι το οποίο είναι χάλια!»

Λάτσιο – Γιουβέντους 1-1: Σοκ στο τέλος για τη «Μεγάλη Κυρία»

Όσα πρέπει να ξέρετε για τη στείρωση της γάτας σας – Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία

Κώστας Γενιδούνιας: Ο «βάσιμος λόγος» απόλυσής μου από την Hellenic Train είναι ότι είπα την αλήθεια

Με ελικόπτερο η διάσωση επιβάτη κρουαζερόπλοιου έξω από τη Ρόδο

Εμμανουήλ Καραλής και Αναστασία Μαγαλιού έτοιμοι για το πιο μεγάλο βήμα στη σχέση τους