Μοσχάρι με λαχανικά

13/11/2019 | 20:12

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό μοσχάρι (ελιά)
2 πατάτες κομμένες στα τέσσερα
2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
2 κλωναράκια σέλερι
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 μικρή σελινόριζα
2 λεμόνια (για το χυμό τους)
1 φύλλο δάφνης
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
½ κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
½ κουταλάκι του γλυκού χοντροκομμένο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας κορν φλαόυρ
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε καλά το κρέας και το κόβετε σε κύβους μεσαίου μεγέθους.
Κατόπιν, το βάζετε σε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι λίγο πάνω από τη μέση. Προσθέτετε το πιπέρι και τη δάφνη και το αφήνετε να βράσει για 30 λεπτά.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει, προσθέτετε το κρεμμύδι και το πράσο και τα σοτάρετε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Αμέσως μετά προσθέτετε τους ελαφρώς βρασμένους κύβους κρέατος και τα σοτάρετε όλα μαζί. Στη συνέχεια προσθέτετε νερό μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά.
Αφού ρίξετε το νερό, συμπληρώνετε τα υλικά με τα μυρωδικά, τη ρίγανη, το θυμάρι, το μπαχάρι και αλατοπίπερο.

Χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και αφήνετε το κρέας να μαγειρευτεί για άλλα 45 λεπτά. Αν χρειαστεί, στη διάρκεια του χρόνου αυτού, συμπληρώνετε με ζεστό νερό.
Στο χρονικό αυτό σημείο, ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τις πατάτες, τα λαχανικά, τα καρότα, τη σελινόριζα, το σέλερι και αφήνετε να μαγειρευτούν μαζί με το κρέας άλλα 45 λεπτά μέχρι να αρχίσει να χυλώνει η σάλτσα.
Με μια κουτάλα παίρνετε λίγο ζωμό μέσα από την κατσαρόλα μέσα στον οποίο διαλύετε το κορν φλάουρ και σουρώνετε το μείγμα σε σουρωτήρι.
Στο μείγμα προσθέτετε τον χυμό λεμονιού, ανακατεύετε καλά και το ρίχνετε στην κατσαρόλα, την οποία ανακινείτε για να πάει παντού.
Αφήνετε την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά για λίγα λεπτά ώσπου να δέσει η σάλτσα και στη συνέχεια σερβίρετε.

Πάτρα: Στις φλόγες σπίτι στην Περιβόλα – Ισχυρή πυροσβεστική δύναμη στο σημείο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

ΕΣΗΕΑ: Τα αποτελέσματα των εκλογών, ποιοι εκλέγονται στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Τσικνοπέμπτη στην Πάτρα: Δεν θα πραγματοποιηθούν οι βραδινές εκδηλώσεις, κανονικά οι πρωινές

Πάτρα: Γερό τρακάρισμα στα Μποζαΐτικα – Ενεπλάκησαν τρία οχήματα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Καταγγελία-σοκ από μητέρα αυτιστικού παιδιού – Εκπαιδευτικός του έριξε χαστούκια – Δικογραφία από την ΕΛ.ΑΣ

Θλίψη στην Πάτρα: “Έφυγε” η Τζένη Λιμάρ

Πάτρα: Άνδρας έπεσε από ύψος δύο μέτρων – Μεταφέρεται στο νοσοκομείο

Γεωργιάδης σε Κωνσταντοπούλου: «Πήγε με robe de chambre στο ΑΤ για να μου κάνει μήνυση και έγινε ρεζίλι»