«Μόνα Λίζα» από 330 κύβους του Ρούμπικ βγαίνει σε δημοπρασία – Τιμή εκκίνησης τα 150.000 ευρώ

18/02/2020 | 08:36

 

Η διαφορετική εικαστική προσέγγιση του πιο διάσημου έργου στην ιστορία της Τέχνης, μία «Μόνα Λίζα» κατασκευασμένη από 330 κύβους του Ρούμπικ, το διάσημο παζλ της δεκαετίας του ’80, βγαίνει σε δημοπρασία στις 23 Φεβρουαρίου, στο Παρίσι από τον οίκο Arcturial. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το έργο του διάσημου Γάλλου street artist με το ψευδώνυμο Invader, δημιουργήθηκε το 2005 και αναμένεται να πωληθεί στην τιμή των 150.000 ευρώ. 

Ο καλλιτέχνης άρχισε να διερευνά τη χρήση των κύβων του Ρούμπικ στην τέχνη -μια τεχνική που ονομάζεται «Rubikcubism»- το 2004.  Ο Invader (εισβολέας) αυτοπροσδιορίζεται ως UFA (Unidentified Free Artist /Μη ταυτοποιημένος ελεύθερος καλλιτέχνης).

Όπως γράφει στην ιστοσελίδα του «διερευνά λίγο λίγο τις πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές του πλανήτη και ‘εισβάλει’ σε αυτές, με στόχο να αφήσει 20 – 50 έργα σε κάθε πόλη». Η δουλειά του με τα κεραμικά πλακίδια παραπέμπει σε εικόνες παλιών video games και ηρώων κόμικ, ενώ έργα του βρίσκονται σε περισσότερες από 33 πόλεις του κόσμου, από το Τόκιο μέχρι την Τυνησία. 

Όπως αναφέρει ο οίκος δημοπρασιών όσον αφορά το Rubikcubism, ο θεατής ενός τέτοιου έργου πρέπει να το δει από κάποια απόσταση, καθώς από κοντά δεν βλέπει παρά μία μάζα από κύβους και χρώματα. Μόνο όταν κάνει μερικά βήματα πίσω, εμφανίζεται το πρόσωπο της Μόνα Λίζα. 

Το έργο φέρει το όνομα «Rubik Mona Lisa» και είναι το πρώτο από τη σειρά ανάλογων έργων με τίτλο «Rubik Master Pieces».

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πάτρας, Αχαΐας σήμερα Δευτέρα 19 Μαΐου

Πτι φουρ με κουβερτούρα και τρούφα

Oι προγραμματισμένες δράσεις της Κοινο_Τοπίας

Βέλγιο: Με βασικό τον Καρέτσα η Γκενκ «κλείδωσε» την 3η θέση, 4-1 τη Γάνδη

Σεισμός στην Εύβοια: Φόβοι για νέα δόνηση 5,5 Ρίχτερ σύμφωνα με τον Άκη Τσελέντη

Πάτρα: Την Τετάρτη παραδίδεται ο πεζόδρομος της Μαιζώνος

Τρένο έπεσε πάνω σε πεζούς στο βόρειο Οχάιο – Δύο νεκροί και τουλάχιστον ένας αγνοούμενος

Βουτιά θανάτου 25χρονου από τον 24ο όροφο στον Πύργο Απόλλων