Μητσοτάκης στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ: «Βασικός μας αντίπαλος είναι η ακρίβεια»

20/11/2023 | 19:52

«Ο βασικός μας αντίπαλος είναι η ακρίβεια» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας (20/11) στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η στήριξη των αδύναμων και η ενίσχυση του εισοδήματος με μόνιμα μέτρα.

«Το 41% δεν ισοδυναμεί με λευκή επιταγή, αλλά με μεγάλη ευθύνη. Το πολιτικό κοντέρ μηδενίστηκε στις εκλογές. Ο λόγος μας πρέπει να είναι σαφής, ουσιαστικός, αλλά κυρίως μετρημένος», επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Μίλησε για πρώτη συνάντηση μετά την καθαρή νίκη της ΝΔ στις εκλογές και τόνισε ότι η παράταξη συστρατεύεται για τις νέες μάχες, βάζοντας ώς επόμενο ορόσημο, τις Ευρωεκλογές.

«Το πολιτικό κοντέρ μηδενίστηκε στις εκλογές. Ο λόγος μας πρέπει να είναι σαφής, ουσιαστικός, αλλά κυρίως μετρημένος (…)», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Αφήσαμε πίσω τις δύσκολες ώρες και το στοίχημα αύριο είναι να γίνουμε Ευρώπη σε όλα τα σημεία και το στοίχημα αυτό θα το κερδίσουμε».

«Η χώρα μας καταγράφει από τους πιο υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη, μειώνει την ανεργία και έτσι μπορούμε να ενισχύσουμε με 350 εκατ. ευρώ τους πιο αδύναμους. Είπα επίσης ότι η χώρα δεν θα γίνει μπανανία. Έλεγχοι παντού με σημαντικά πρόστιμα. Στόχος μας είναι να ενισχύουμε το εισόδημα με μόνιμα μέτρα, που θα μείνουν και μετά», σημείωσε επίσης.

Το επόμενο μεγάλο στοίχημα όπως είπε ο πρωθυπουργός, είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής.

«Το νομοσχέδιο προβλέπει ένα πιο δίκαιο σύστημα φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών. Δεν γίνεται το 85% να δηλώνει εισόδημα μικρότερο των 10.000 ευρώ ή να δηλώνει λιγότερα ο εργοδότης από τον εργαζόμενο. Δεν είναι μία οριζόντια ρύθμιση. Είναι μία παρέμβαση βαθιά δίκαιη. Είναι μία παρέμβαση που δεν θα υποχωρήσουμε. Είναι μεταρρυθμίσεις που ίσως ξεβολέψουν κάποιους, αλλά θα ευνοήσουν τους πολλούς. Και αν υπάρχει κόστος, η κυβέρνηση δεν θα διστάζει να το αναλάβει».

Αναφερόμενος επίσης στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «μαλώνουν αν ο αντιπαλός τους είναι ο Πέπε Γκρίλο ή ο Τραμπ», ενώ ανέφερε ότι παίζουν «μαξιλαροπόλεμο» με το μαξιλάρι των 37 δισ.

Αναφερόμενος στο Ισραήλ είπε ότι έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα μετά την βαρβαρη επίθεση που δέχθηκε από τη Χαμάς και ότι ως πρώτη προϋπόθεση τίθεται η απελευθέρωση των αμάχων. Σημείωσε ωστόσο ότι το Ισραήλ οφείλει να αντιδρά στο πλαίσιο του Διεθνούς και ανθρωπιστικού δικαίου, εξέφρασε την ανησυχία του για την εντονη κλιμακούμενη βία και μίλησε για άμεση παύση του πυρός και την ίδρυση δύο κρατών με αμοιβαία αναγνώριση.

cnn.gr

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Πάτρα: Νέος πρόεδρος στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ – Αλλαγή σκυτάλης μετά από χρόνια

Πάτρα: Θρήνος για 35χρονη από την Περιβόλα – Γέννησε το δεύτερο παιδάκι της και πέθανε 15 μέρες μετά!

Αχαΐα: Επιτέθηκαν σε μεταφορέα με ΙΧ – Προσπάθησαν να εμβολίσουν την μοτοσικλέτα του και στη συνέχεια τον ξυλοκόπησαν

Αναπάντητα ερωτήματα για τον χαμό της 35χρονης μητέρας από την Πάτρα – “Έφυγε” την ώρα που θήλαζε το μωρό της ΦΩΤΟ

Σοβαρό ατύχημα και χειρουργείο στο ΚΑΤ για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη – Αναρρώνει στο νοσοκομείο

Βαρύ πένθος για τον αιφνίδιο θάνατο της 35χρονης μητέρας από την Πάτρα που μόλις είχε γεννήσει – Τα πιθανά αίτια, συγκλονίζει η μητέρα της

Κατάρρευσε το σημείο που είχε υποστεί καθίζηση στην “111” – Αδύνατη η οδική σύνδεση της Δίβρης με την Πάτρα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Η ώρα της δικαίωσης για τις οικογένειες του 20χρονου Γιάννη και του 18χρονου Γιώργου – Το τροχαίο που “πάγωσε” το πανελλήνιο