Μητσοτάκης: Όχι καλή βραδιά για τη ΝΔ, η κυβέρνηση πορεύεται με τα πόδια στη γη

15/10/2023 | 21:11

«Σίγουρα δεν ήταν μία ιδιαίτερη καλή βραδιά για τη Νέα Δημοκρατία», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τα αποτελέσματα των επαναληπτικών δημοτικών εκλογών 2023, με τον Κώστα Μπακογιάννη να χάνει τον δήμο Αθηναίων και τον Χάρη Δούκα να επικρατεί με ισχυρό προβάδισμα στην κάλπη. 

«Θέλω να συγχαρώ όλους τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες. Χρέος της κυβέρνησης είναι να συνεργαστεί μαζί τους», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στον απόηχο των αποτελεσμάτων των δημοτικών εκλογών.

«Η κυβέρνηση οφείλει να να πορεύεται με τα πόδια καλά γειωμένα στη γη», σημείωσε όλο νόημα, αναφερόμενος στα πολιτικά μηνύματα της κάλπης.

«Το πολιτικό πρόταγμα για όσους σπεύδουν να πανηγυρίσουν βγάζοντας ενδεχομένως συμπεράσματα τα οποία δεν αντιστοιχούν στις πραγματικές πολιτικές ισορροπίες να θυμίσω ότι είχαμε εθνικές εκλογές πριν 3 μήνες στις οποίες κατεγράφη με απόλυτη σαφήνεια η δύναμη των κομμάτων», τόνισε.

Πιο αναλυτικά, η δήλωση του κ. Μητσοτάκη έχει ως εξής:

«Θέλω να συγχαρώ όλους τους περιφερειάρχες και  τους δημάρχους που εξελέγησαν την δεύτερη Κυριακή των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών. Να τους διαβεβαιώσω ότι είναι χρέος της κυβέρνησης να συνεργαστεί μαζί τους, όπως είχα πει και την προηγούμενη Κυριακή, έχουμε στηρίξει ουσιαστικά την τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού και προσβλέπουμε σε μία γόνιμη και παραγωγική συνεργασία.

Ως προς τα πολιτικά συμπεράσματα αυτής της δεύτερης Κυριακής, σίγουρα δεν ήταν μία ιδιαίτερα καλή εκλογική βραδιά για τη Νέα Δημοκρατία. Θέλω να υπενθυμίσω όμως ότι τα πολιτικά συμπεράσματα ως προς την κατανομή των δυνάμεων των κομμάτων ουσιαστικά βγήκαν την προηγούμενη Κυριακή. Είναι σαφές ότι υπήρξε μια αντισυσπείρωση πολλών δυνάμεων απέναντι στους υποψήφιους της νέας Δημοκρατίας.

Στο κάτω – κάτω η ΝΔ πήρε 41% και όχι 51% και προφανώς το βήμα αυτό για πολλούς υποψηφίους που στηρίχθηκαν από τη ΝΔ από το 41% στο 51% δεν ήταν ιδιαίτερα εύκολο. Θέλω επίσης να επισημάνω την ιδιαίτερα χαμηλή συμμετοχή σε αυτή την κάλπη κάτι το οποίο πρέπει να μας προβληματίσει όλους.

Από εκεί και πέρα, ως προς τα πολιτικά μηνύματα ένα θα πω μόνο: η κυβέρνηση οφείλει να πορεύεται με τα πόδια καλά γειωμένα στη γη. Να λαμβάνει τα πολιτικά μηνύματα ανά πάσα στιγμή και να αγωνίζεται με όλες της τις δυνάμεις για να βελτιώνει την καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με έμφαση στην μεταρρυθμιστική μας ατζέντα.

Το πολιτικό πρόταγμα για όσους σπεύδουν να πανηγυρίσουν βγάζοντας ενδεχομένως συμπεράσματα τα οποία δεν αντιστοιχούν στις πραγματικές πολιτικές ισορροπίες να θυμίσω ότι είχαμε εθνικές εκλογές πριν 3 μήνες στις οποίες κατεγράφη με απόλυτη σαφήνεια η δύναμη των κομμάτων. Εύχομαι και πάλι καλή αρχή σε όλους τους νέους εκλεγμένους άρχοντες.

newsit.gr

Τραγωδία στην Πάτρα: Αυτή είναι η 45χρονη που έχασε την ζωή της στο τροχαίο στην Οβρυά

Πάτρα: Τραγική κατάληξη για τον 44χρονο που χάθηκε στις εκβολές του Γλαύκου ενώ ψάρευε – Ποιος είναι ο άτυχος άνδρας

Αχαΐα: Άγνωστος πυροβόλησε και τραυμάτισε ανήλικους-Μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας-Νοσηλεύονται σε σοκ

Πάτρα: Τραγωδία τα ξημερώματα στην Οβρυά – 45χρονη νεκρή σε τροχαίο ΦΩΤΟ

Το Πατρινό Καρναβάλι 2026 πέρασε στην ιστορία – Φαντασμαγορική η Τελετή Λήξης, ραντεβού το 2027! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό 44χρονου που αγνοείται στις εκβολές του ποταμού Γλαύκου – Είχε πάει για ψάρεμα (ΦΩΤΟ)

Θλίψη στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή σε τροχαίο η εκπαιδευτικός Καίτη Μαυράκη, σύζυγος του πνευμονολόγου Γιάννη Λύχρου

Πατρινό Καρναβάλι 2026 – Νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση: Ένα ατέλειωτο πεδίο χαράς, εξωστρέφειας και γιορτής! ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ