Μητσοτάκης: Η ασφάλεια των πολιτών στις συγκοινωνίες βασικός πυλώνας της πολιτικής μας

22/02/2025 | 12:00

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτηση του στο Facebook αναφέρθηκε στο πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης των συγκοινωνιών της δυτικής Αθήνας, και τόνισε ότι «η αναβάθμιση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «η αναβάθμιση αυτή δεν αφορά μόνο την ανανέωση του στόλου των λεωφορείων μας, η οποία προχωρά απρόσκοπτα, και την αύξηση της συχνότητας των δρομολογίων» αλλά «βασικός πυλώνας της είναι και η ασφάλεια των πολιτών».


Πρόσθεσε ότι από χθες, έχει ξεκινήσει το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης των συγκοινωνιών της δυτικής Αθήνας, όπου 130 Αστυνομικοί, είτε ένστολοι είτε με πολιτικά ρούχα, βρίσκονται στον προαστιακό και στα λεωφορεία της Δυτικής Αθήνας.

«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Έχουμε το χρέος να παρέχουμε στους συμπολίτες μας σύγχρονα και ασφαλή Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Βήμα βήμα προχωράμε σε αυτήν την κατεύθυνση» επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

 

ΠΗΓΗ

 

Αίγιο: Μεταφέρθηκε ξημερώματα στα δικαστήρια ο 47χρονος που πυροβόλησε 4 παιδιά, για την αποφυγή επεισοδίων

Το Πατρινό Καρναβάλι 2026 πέρασε στην ιστορία – Φαντασμαγορική η Τελετή Λήξης, ραντεβού το 2027! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Χαμός σε σχολική εκδρομή – Επιτέθηκαν σε μαθήτρια και την έστειλαν στο νοσοκομείο

Ο πιο δύσκολος αγώνας για τον πρώην Δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Φούρα – «Ελπίζω πως θα αντέξω»

Θλίψη στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο Άγγελος Φραντζής σε ηλικία 56 ετών

Πάτρα: Σοβαρό επεισόδιο με οπαδικά κίνητρα – Άγρια επίθεση από μέλη καρναβαλικού πληρώματος σε δύο νεαρά άτομα, τους έστειλαν στο νοσοκομείο

Αχαΐα: Τα έκανε “γυαλιά καρφιά” στα κρατητήρια – Έσπασε τα υδραυλικά και πλημμύρισε ο τόπος – Είχε συλληφθεί αρνούμενος αλκοτέστ

Πάτρα: Σφράγισμα 30 ημερών σε κατάστημα – Βρέθηκε ανήλικη μαζί με την ενήλικη αδερφή της, τι υποστηρίζει η μητέρα τους – ΕΓΓΡΑΦΑ