Μητσοτάκης για έκδοση δεκαετούς ομολόγου: «Αλλο ένα σημάδι εμπιστοσύνης στην ελληνική ανάκαμψη»

09/06/2021 | 20:04

 

 

Στην επανέκδοση νέου δεκαετούς ομολόγου αναφέρθηκε με ανάρτησή του στα social media ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Άλλο ένα σημάδι εμπιστοσύνης στην ελληνική ανάκαμψη και τις μακροπρόθεσμες προοπτικές μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «σήμερα, εκδώσαμε ένα 10ετές ομόλογο με απόδοση σχεδόν 0.9%. Η χώρα δανείζεται με ιστορικό χαμηλό επιτόκιο».
Υπενθυμίζεται πως το αρχικό επιτόκιο διαμορφώθηκε στο Mid Swap +90 μονάδες βάσης δηλαδή περί το 1% για να υποχωρήσει τελικά στο Mid Swap +82 μονάδες βάσης δηλαδή περί το 0,92%, λόγω της μεγάλης ζήτησης. Όσον αφορά τίς ανάδοχους της έκδοσης αυτές ήταν η BNP Paribas, η Deutsche Bank, η Goldman Sachs, η ΗSBC, η JP Morgan και η Nomura. Σημειώνεται ότι από την αρχή του 2021 το ελληνικό Δημόσιο έχει αντλήσει από τις αγορές 8,5 δισ. ευρώ (3,5 δισ. με 10ετή ομόλογα, άλλα 2,5 δισ. με 5ετή και 2,5 δισ. ευρώ με 30ετή).

https://www.protothema.gr/

ΣΟΚ: 21χρονος κατέρρευσε μπροστά στον υπολογιστή του – Θρήνος στην Εγλυκάδα Πατρών

Πάτρα: Βρέθηκε νεκρός έξω από το σπίτι του – Τι “βλέπει” η ΕΛ.ΑΣ

Πάτρα: Πέθανε ο δολοφόνος της Κωνσταντίνας Κουλούρη και της Ρεγγίνας Παπανδρέου

Πάτρα: Θλίψη για τον θάνατο του “γάτου” Νίκου Παπαδημητρόπουλου

Σοκ στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή την ώρα του ρεπορτάζ ο κάμεραμαν του ΑΝΤ1 Γιώργος Παυλάκης

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον περιφερειακό σύμβουλο Άρη Τηλιγάδη, που “έφυγε” μετά από μάχη με ασθένεια

Αχαΐα: «Έφυγε» αιφνίδια στα 51 του χρόνια ο γιατρός Αιμίλιος Τζούδας

Πάτρα: “Φως” στα αίτια θανάτου του 21χρονου στην Εγλυκάδα, που κατέρρευσε μπροστά στον υπολογιστή του – Σήμερα η νεκροψία