Μητσοτάκης για αγρότες: Ο διάλογος να γίνει με τους δρόμους ανοιχτούς

08/12/2025 | 12:20

Για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, οι οποίες κλιμακώνονται, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ερώτηση που δέχτηκε, στο πλαίσιο του συνεδρίου «Υγεία πάνω απ’ όλα» που διοργανώνεται στο Ξενοδοχείο «Grand Hyatt Athens».

«Η πόρτα μας είναι πάντα ανοιχτή»

«Η πόρτα μας είναι πάντα ανοιχτή», τόνισε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στις αγροτικές κινητοποιήσεις, σημειώνοντας ότι «καλό είναι ο διάλογος να γίνει με τους δρόμους ανοιχτούς» γιατί οι «ακραίες κινητοποιήσεις μπορεί να στρέψουν μεγάλα στρώματα της κοινωνίας απέναντι στους αγρότες».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «ζητάμε συγκεκριμένη εκπροσώπηση και συγκεκριμένα αιτήματα ώστε να δούμε στο πλαίσιο ευρωπαϊκών περιορισμών τι μπορούμε να κάνουμε».

«Επώδυνη με πολιτικό κόστος η αλλαγή στον ΟΠΕΚΕΠΕ»

«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι που πρέπει να μας απασχολεί όλους. Η μεγάλη αλλαγή η οποία γίνεται στον ΟΠΕΚΕΠΕ, είναι επώδυνη, με πολιτικό κόστος για την Κυβέρνηση, καθυστερημένη ενδεχομένως -να το δεχτώ- είναι απαραίτητη προϋπόθεση. Είναι η πιο σημαντική μεταρρύθμιση για να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε τον πρωτογενή τομέα της επόμενη μέρας», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να προσθέσει ότι «Διότι δεν γίνεται να μην πληρώνονται αυτή τη στιγμή οι έντιμοι αγρότες, αλιείς αυτά τα οποία πραγματικά δικαιούνται, επειδή τα χρήματα χανόντουσαν σε ένα σύστημα το οποίο είχε στηθεί με κανόνες άλλης εποχής, άλλων δεκαετιών. Αυτή η μεταρρύθμιση, λοιπόν, είναι απαραίτητη, προχωράει. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις στις πληρωμές».

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ισχυρή σεισμική δόνηση “κούνησε” την Πάτρα – Αισθητός σε όλη την Αχαΐα – Δείτε το επίκεντρο

Τραγωδία με μία νεκρή στην Κέρκυρα: Μητέρα και κόρη έπεσαν με το αυτοκίνητό τους σε ποτάμι (ΦΩΤΟ)

Αχαΐα: Ανήλικη βρέθηκε αναίσθητη μετά από κατανάλωση αλκοόλ – Δύο συλλήψεις από την Αστυνομία

Πάτρα – Πύργος: Το κόστος των διοδίων στο νέο αυτοκινητόδρομο

Δυτ. Ελλάδα: Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός επιχειρηματίας Αλέξης Μυλωνόπουλος – Ήταν μόλις 48 ετών

Πάτρα: Άγριος ξυλοδαρμός ντελιβερά από τουλάχιστον τέσσερα άτομα – Αποπειράθηκαν να τον ληστέψουν, άμεσες συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ

Ολυμπία Οδός: Το 2026 ξεκινά η προσπάθεια χρηματοδότησης για το τμήμα Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα

Στις 2 μ.μ στην κυκλοφορία ο ολοκληρωμένος οδικός άξονας της Πατρών-Πύργου – Τελετή παράδοσης παρουσία Χρ. Δήμα (ΦΩΤΟ)