Μητέρα χάρισε ζωή με τον θάνατό της

23/05/2020 | 09:58

 

Ήθελε με το δικό της θάνατο να δώσει ζωή σε άλλους ανθρώπους και για αυτό είχε ζητήσει από τη μητέρα της να δωρίσει τα όργανά της.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής (22/5) ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) ενημέρωσε την ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας για την αποδοχή των μοσχευμάτων από την 42χρονη μητέρα που διεγνώσθη εγκεφαλικά νεκρή. Η λήψη πρόκειται να γίνει από Χειρουργούς του Λαϊκού Αθηνών νωρίς το πρωί του Σαββάτου.

Η 42χρονη δείχνοντας το μεγαλείο της ψυχής της είχε ζητήσει από τη μητέρα της, αν δεν κατάφερνε να ξεφύγει από τις αδυναμίες της που την οδηγούσαν στο θάνατο, τουλάχιστον να δώσει ζωή σε συνανθρώπους της, μέσω της δωρεάς οργάνων. Έτσι οι δικοί της άνθρωποι έδωσαν τη συγκατάθεσή τους στην έμπειρη ομάδα της ΜΕΘ Λαμίας των εντατικολόγων – συντονιστών μεταμοσχεύσεων Μαρίας Ψωμά, Χρήστου Γεωργιάδη και Αθανασίας Τσιρογιάννη, που ξεκίνησαν αμέσως μαζί με τη νοσηλευτική τους ομάδα, τις διαδικασίες σε συνεννόηση με τον ΕΟΜ.

Από την 42χρονη θα μεταμοσχευτούν σε συμβατούς δότες, οι δύο νεφροί και το ήπαρ με τη συνεργασία των ακούραστων χειρουργών, αναισθησιολόγων και νοσηλευτών των χειρουργείων του Νοσοκομείου Λαμίας με τους γιατρούς του Λαϊκού που θα βρεθούν στη Φθιωτική πρωτεύουσα για αυτά τα πολύτιμα «δώρα».

Η ΜΕΘ Λαμίας με επικεφαλής πλέον Διευθυντή τον Γιώργο Κυριαζόπουλο, που ήταν ο άνθρωπος που το 2003 ουσιαστικά ξεκίνησε τις μεταμοσχεύσεις στη Λαμία, σε αγαστή συνεργασία με τις υπόλοιπες κλινικές του Νοσοκομείου, έχει κατορθώσει να κατατάσσεται στις πρώτες περιφερειακές ΜΕΘ σε «δώρα ζωής» προκαλώντας συχνά τις ευχαριστίες του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και κυρίως την ευγνωμοσύνη των ευεργετηθέντων πασχόντων.

Πηγή: lamiareport.gr

Πάτρα: Νεκρός ο οδηγός της μοτοσικλέτας που παρασύρθηκε από ΙΧ στην Αμερικής

Πάτρα: Ανείπωτη θλίψη για τον 27χρονο Δημήτρη Λιόπετα, θύμα του τροχαίου στην οδό Αμερικής

Πάτρα: “Αυτό είναι το αίμα της κόρης μου” – Ο πατέρας της 8χρονης που τραυματίστηκε στο θανατηφόρο τροχαίο στην Ακτή Δυμαίων ξεσπά (ΦΩΤΟ)

Πάτρα – ΝΕΟΤΕΡΑ: Θανατηφόρο το τροχαίο στην Ακτή Δυμαίων – Νεκρή η γυναίκα που παρασύρθηκε από μηχανή – Στο νοσοκομείο με τραύματα το ανήλικο κορίτσι που ήταν μαζί της – ΦΩΤΟ

Πάτρα: Σοβαρό τροχαίο στην οδό Αμερικής-Ο οδηγός του ΙΧ έφυγε “για το Νοσοκομείο” από το σημείο-Εντοπίστηκε στο Ρίο από τους αστυνομικούς (ΝΕΟΤΕΡΑ)

Πάτρα: Η 71χρονη “γιαγιά” έχασε την ζωή της για να προστατεύσει την 8χρονη – Σοκαριστικές λεπτομέρειες για το τροχαίο στην Ακτή Δυμαίων

Συγκλονισμένη η Πάτρα από το σοκαριστικό τροχαίο που στοίχισε την ζωή του Δημήτρη Λιόπετα – Λουλούδια και κεριά στο σημείο ΦΩΤΟ

Τροχαίο στην Ακτή Δυμαίων: Η 86χρονη Τιτίκα Βασιλοπούλου έσωσε με τον θάνατό της τη μικρή Μαρία!