Μητέρα χάρισε ζωή με τον θάνατό της

23/05/2020 | 09:58

 

Ήθελε με το δικό της θάνατο να δώσει ζωή σε άλλους ανθρώπους και για αυτό είχε ζητήσει από τη μητέρα της να δωρίσει τα όργανά της.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής (22/5) ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) ενημέρωσε την ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας για την αποδοχή των μοσχευμάτων από την 42χρονη μητέρα που διεγνώσθη εγκεφαλικά νεκρή. Η λήψη πρόκειται να γίνει από Χειρουργούς του Λαϊκού Αθηνών νωρίς το πρωί του Σαββάτου.

Η 42χρονη δείχνοντας το μεγαλείο της ψυχής της είχε ζητήσει από τη μητέρα της, αν δεν κατάφερνε να ξεφύγει από τις αδυναμίες της που την οδηγούσαν στο θάνατο, τουλάχιστον να δώσει ζωή σε συνανθρώπους της, μέσω της δωρεάς οργάνων. Έτσι οι δικοί της άνθρωποι έδωσαν τη συγκατάθεσή τους στην έμπειρη ομάδα της ΜΕΘ Λαμίας των εντατικολόγων – συντονιστών μεταμοσχεύσεων Μαρίας Ψωμά, Χρήστου Γεωργιάδη και Αθανασίας Τσιρογιάννη, που ξεκίνησαν αμέσως μαζί με τη νοσηλευτική τους ομάδα, τις διαδικασίες σε συνεννόηση με τον ΕΟΜ.

Από την 42χρονη θα μεταμοσχευτούν σε συμβατούς δότες, οι δύο νεφροί και το ήπαρ με τη συνεργασία των ακούραστων χειρουργών, αναισθησιολόγων και νοσηλευτών των χειρουργείων του Νοσοκομείου Λαμίας με τους γιατρούς του Λαϊκού που θα βρεθούν στη Φθιωτική πρωτεύουσα για αυτά τα πολύτιμα «δώρα».

Η ΜΕΘ Λαμίας με επικεφαλής πλέον Διευθυντή τον Γιώργο Κυριαζόπουλο, που ήταν ο άνθρωπος που το 2003 ουσιαστικά ξεκίνησε τις μεταμοσχεύσεις στη Λαμία, σε αγαστή συνεργασία με τις υπόλοιπες κλινικές του Νοσοκομείου, έχει κατορθώσει να κατατάσσεται στις πρώτες περιφερειακές ΜΕΘ σε «δώρα ζωής» προκαλώντας συχνά τις ευχαριστίες του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και κυρίως την ευγνωμοσύνη των ευεργετηθέντων πασχόντων.

Πηγή: lamiareport.gr

Σοκ στην Πάτρα: Ο καθηγητής Στέφανος Σκαρπέλος είναι ο άνδρας που πνίγηκε στα Βραχνέικα

Πάτρα: Αυτός είναι ο άνδρας που σκοτώθηκε στα έργα στη Βόνιτσα – Θρήνος στην πόλη και στους φιλάθλους του Ολυμπιακού

Δυτ. Ελλάδα: Αυτός είναι ο 50χρονος ποδηλάτης που έχασε τη ζωή του μετά από παράσυρση – Ήταν πατέρας ενός παιδιού

Πάτρα: Πετάχτηκαν στο δρόμο οι γείτονες από τα ουρλιαχτά κοριτσιού – Τι συνέβη

Αχαΐα: «Έφυγε» ο Πέτρος Μαρσέλος- Θλίψη στον ιατρικό κόσμο

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ένας αξιαγάπητος έμπορος της πόλης – Πένθος σε γνωστή οικογένεια (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Κουκουλοφόροι άναψαν φωτιά έξω από σχολείο, πέταξαν πέτρες σε αστυνομικούς και προκάλεσαν φθορές σε περιπολικό

Πάτρα: Πάρκαρε το μηχανάκι της σε πολυκατάστημα και της βγήκε ξινό – Της το έβαλαν στο μάτι, τι είχε κάτω από τη σέλα