Μηνιγγίτιδα – Πάτρα: Εκτάκτως κλιμάκιο του ΕΟΔΥ την Τετάρτη – Μέτρα ενόψει Καρναβαλιού

Κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα μεταβεί αύριο Τετάρτη εκτάκτως από την Αθήνα στην Πάτρα, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της μηνιγγίτιδας, μετά τον θάνατο του 20χρονου φοιτητή.

Στόχος της αποστολής είναι η ανάλυση των φετινών επιδημιολογικών δεδομένων, η λήψη πρόσθετων μέτρων προστασίας για τους φοιτητές και τους πολίτες της περιοχής και η πρόληψη της διασποράς του μικροβίου. Η επίσκεψη του κλιμακίου γίνεται σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τις υγειονομικές αρχές, ενόψει και της διοργάνωσης του Πατρινού Καρναβαλιού.

Στο μεταξύ, μιλώντας στο tempo24 η αντιπεριφερειάρχης Υγείας και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου δήλωσε: «ήδη έχουν δοθεί 150 δόσεις χημειοπροφύλαξης σε στενές επαφές του άτυχου 20χρονου, ενώ αναμένονται επιπλέον φάρμακα ώστε να δοθούν σε επαφές μέχρι και μία εβδομάδα πίσω».

Πρόεδρος ΕΟΔΥ για μηνιγγίτιδα στην Πάτρα: Είμαστε σε εγρήγορση, παρακολουθούμε στενά την πορεία των κρουσμάτων

Πάτρα: «Ήταν ραγδαίο το μικρόβιο, δεν το πρόλαβαν», λέει η μητέρα του 20χρονου που πέθανε από μηνιγγίτιδα

Η τρομακτική «σύμπτωση» της μηνιγγίτιδας στο Πανεπιστήμιο Πατρών και ο θάνατος της 16χρονης Νεφέλης!

 

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός επιχειρηματίας της εστίασης Αντώνης Λάγιος

Ονόματα πασίγνωστων Πατρινών στη δικογραφία για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού – Διακινούσαν τεράστια “μαύρα” ποσά, κυκλοφορούσαν με πανάκριβα αυτοκίνητα (ΦΩΤΟ)

Τραγωδία στην Πάτρα: Δύο αδελφές βρέθηκαν νεκρές στο σπίτι τους

Μεγάλη φωτιά σε πτηνοτροφική μονάδα στη Δυτική Αχαΐα – Ακούστηκαν εκρήξεις (ΦΩΤΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Αχαΐα: Νεαρός βρέθηκε κρεμασμένος σε θερμοκήπιο – Κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ

Πάτρα: “Έφυγε” από την ζωή ο “γίγαντας” της πυγμαχίας Αλέξης Πεφάνης

Ακτή Δυμαίων: Άνοιξε το ρεύμα προς Πάτρα – Απειλούνται σπίτια, νερό και στα κάθετα δρομάκια (ΦΩΤΟ)

Κακοκαιρία – Πάτρα: Ζητήθηκε η εκκένωση σπιτιού, εξαιτίας της κατολίσθησης