Μην ξαναφάς φακές αν δεν κάνεις πρώτα αυτό το μικρό κόλπο

17/09/2018 | 09:58

Τα όσπρια είναι από τις πιο θρεπτικές τροφές για τον οργανισμό μας.

Μπορεί να μην μας αρέσουν ιδιαίτερα και να μην τα προτιμάμε, αλλά θα έπρεπε να τα προσθέσουμε στη διατροφή μας καθώς κάνουν πολύ καλό στην υγεία μας.

Ένα από αυτά, οι φακές, είναι ένα φαγητό αρκετά δημοφιλές στα σπίτια μας.

Βέβαια, μερικές φορές όταν τρώμε φακές, μετά αισθανόμαστε μια αδιαθεσία και ίσως στομαχικές διαταραχές.

Γιατί μπορεί να συμβεί αυτό όμως, ειδικά με τις φακές;

Από ότι φαίνεται οι φακές, στον εξωτερικό τους φλοιό, περιέχουν κάποια μη θρεπτικά συστατικά, που μπορεί να μην αφήνουν την πέψη του οργανισμού να γίνει κανονικά.

Γι’ αυτό ίσως δεν μπορείς να χωνέψεις το συγκεκριμένο φαγητό.

Υπάρχει όμως λύση. Το κόλπο είναι να μουλιάσεις τις φακές πριν το μαγείρεμα. Το μούλιασμα εξουδετερώνει αυτά τα μη θρεπτικά συστατικά. 

Πώς θα το κάνεις αυτό; Βάλε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ τις φακές και κάλυψέ τες με κρύο νερό. Επειδή οι φακές είναι ένα μικρό όσπριο, αρκούν 2-4 ώρες μούλιασμα. Στη συνέχεια, στράγγιξε το νερό και ξέπλυνε πάλι τις φακές γρήγορα με φρέσκο, κρύο νερό και είναι έτοιμες να τις μαγειρέψεις. 

Οι φακές είναι ένα εύκολο και γρήγορο φαγητό που μας κάνει καλό, οπότε ίσως πρέπει να σταματήσουμε να τις… αποφεύγουμε.

Ονόματα πασίγνωστων Πατρινών στη δικογραφία για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού – Διακινούσαν τεράστια “μαύρα” ποσά, κυκλοφορούσαν με πανάκριβα αυτοκίνητα (ΦΩΤΟ)

Τραγωδία στην Πάτρα: Αυτή είναι η 45χρονη που έχασε την ζωή της στο τροχαίο στην Οβρυά

Πάτρα: Τραγική κατάληξη για τον 44χρονο που χάθηκε στις εκβολές του Γλαύκου ενώ ψάρευε – Ποιος είναι ο άτυχος άνδρας

Αχαΐα: Άγνωστος πυροβόλησε και τραυμάτισε ανήλικους-Μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας-Νοσηλεύονται σε σοκ

Πάτρα: Τραγωδία τα ξημερώματα στην Οβρυά – 45χρονη νεκρή σε τροχαίο ΦΩΤΟ

Μεγάλη φωτιά σε πτηνοτροφική μονάδα στη Δυτική Αχαΐα – Ακούστηκαν εκρήξεις (ΦΩΤΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Το Πατρινό Καρναβάλι 2026 πέρασε στην ιστορία – Φαντασμαγορική η Τελετή Λήξης, ραντεβού το 2027! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό 44χρονου που αγνοείται στις εκβολές του ποταμού Γλαύκου – Είχε πάει για ψάρεμα (ΦΩΤΟ)