“Μην γίνει το παραμικρό στο ντέρμπι”

09/02/2016 | 19:35

Ξεκάθαρο μήνυμα εν όψει του ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό έστειλε ο Σταύρος Κοντονής, ο οποίος παρέστη στη σύσκεψη που έγινε στη ΓΓΑ για τα μέτρα ασφαλείας του σαββατιάτικου αγώνα της Σούπερ Λιγκ και ζήτησε από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να μην δημιουργηθεί το παραμικρό επεισόδιο. Ο υφυπουργός αθλητισμού ήταν αδιάλλακτος για την απόλυτη τήρηση της νομιμότητας και μεταξύ άλλων τόνισε πως η κυβέρνηση θα είναι ανυποχώρητη στα θέματα της βίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η παρουσία του κ. Κοντονή στα μέτρα ασφαλείας δεν είχε συμβολικό χαρακτήρα, καθώς γίνεται για πρώτη φορά στα χρονικά και φάνηκε άλλωστε από τις συστάσεις που έκανε προς την Αστυνομία αναφορικά με την ομαλή διεξαγωγή του ντέρμπι.

Συγκεκριμένα, απαίτησε από τις Αρχές να τηρήσουν τα καθήκοντά τους ελέγχοντας εξονυχιστικά τον κάθε φίλαθλο, εκπληρώνοντας σχολαστικά τα καθήκοντά τους, ενώ απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους των δύο ΠΑΕ επανέλαβε σε περίπτωση που δεν τηρηθεί η νομιμότητα και υπάρξουν νέα έκτροπα, η κυβέρνηση θα είναι αμείλικτη με βαριές τιμωρίες για τους παραβάτες.

Παράλληλα ζήτησε από το γηπεδούχο σωματεία να προνοήσει για την ύπαρξη έντονης παρουσίας και ιδιωτικής ασφάλειας.

Χαρακτηριστικά τόνισε πως: «Δεν είναι δυνατόν 50.000 άνθρωποι να μην μπορούν να παρακολουθήσουν ήσυχα ένα παιχνίδι, επειδή δεν θέλουν 500 άτομα».

ΝΕΟΤΕΡΑ: Ένας νεκρός από το τροχαίο στο Λάππα Δυτικής Αχαΐας – Δύο σοβαρά τραυματίες – Μικροεπεισόδια στο σημείο – ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Θρήνος για τον 30χρονο που “έφυγε” μετά από τροχαίο ανήμερα των Χριστουγέννων – Η οικογένεια δώρησε τα όργανά του – ΦΩΤΟ

Οι “έξυπνες” κάμερες μπήκαν και στην Πάτρα – Σε ποια σημεία θα μας καταγράφουν

Πάτρα: “Τρίτωσε” το κακό το βράδυ των Χριστουγέννων! Τροχαίο στην Οβρυά – Στο Νοσοκομείο παιδάκι (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Άνοιξε η κυκλοφορία στο μπλόκο της Περιμετρικής-Οι αγρότες παρέδωσαν δύο λωρίδες μετά από συμφωνία μα την Αστυνομία-Πώς θα γίνεται η κυκλοφορία-ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ξεκινάει σήμερα το πρόγραμμα για την παχυσαρκία με 30.000 δικαιούχους – Ποιοι θα λάβουν σήμερα και αύριο SMS

Τραγωδία στα Βαρδούσια: Πατρινός ο ένας από τους νεκρούς – Συμμετείχε στην ομάδα των ορειβατών ΦΩΤΟ

Δυτική Αχαΐα: 16χρονος ο νεκρός του τροχαίου στην παλαιά Πατρών-Πύργου – 17χρονος ανάμεσα στους τραυματίες