Μικροί, αλλά επιφανειακοί σεισμοί αναστατώνουν την Αθήνα – Νέες δονήσεις 2,2 Ρίχτερ στην Παλλήνη και 2 στην Αγία Παρασκευή

29/12/2024 | 10:36

Αναστάτωση από μικρούς, αλλά επιφανειακούς σεισμούς προκλήθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στην Αθήνα, αναγκάζοντας τους κατοίκους πολλών περιοχών να πεταχτούν έντρομοι από τα κρεβάτια τους.

Ο «χορός» των Ρίχτερ μάλιστα συνεχίζεται και νωρίς το πρωί, καθώς στις 08:54 σημειώθηκαν, σχεδόν ταυτόχρονα, δύο νέες δονήσεις: 2,2 Ρίχτερ, ένα χιλιόμετρο δυτικά-νοτιοδυτικά της Παλλήνης, με εστιακό βάθος πέντε χιλιομέτρων και 2 Ρίχτερ, τέσσερα χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά της Αγίας Παρασκευής, με εστιακό βάθος 8,3 χιλιομέτρων.

Πιο συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν στις 03:22 τα ξημερώματα, όταν σημειώθηκαν 2,6 Ρίχτερ με επίκεντρο δύο χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά του Χαλανδρίου, με τον σεισμό να είναι επιφανειακός, καθώς η δόνηση είχε εστιακό βάθος 5,7 χιλιομέτρων.

Πολλές ήταν οι αναφορές στα social media για τον σεισμό, με αρκετούς χρήστες του Διαδικτύου να τον περιγράφουν ως πολύ μικρής διάρκειας, ενός-δύο δευτερολέπτων, αλλά ως ιδιαίτερα τρομακτικό, καθώς προηγήθηκε έντονο βουητό. Δεν ήταν λίγοι, μάλιστα, εκείνοι που έκαναν συγκρίσεις με τον μεγάλο σεισμό του 1999 στην Πάρνηθα, μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ -μια αίσθηση που προκλήθηκε από το μικρό εστιακό βάθος.

Ειδικότερα, αναφορές για τον σεισμό υπήρξαν από περιοχές όπως: Αγία Παρασκευή, Χολαργός, Παπάγου, Μαρούσι, Αμπελόκηποι, Γαλάτσι, Ζωγράφου, Ψυχικό, Πατήσια κ.ά.

Λίγο αργότερα, στις 04:47, η ίδια περιοχή (ακριβέστερα, τρία χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά του Χαλανδρίου) έδωσε σεισμό μεγέθους 1,9  βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με εστιακό βάθος 7,9 χιλιομέτρων.

Νωρίς το πρωί της Κυριακής, στις 07:09, με επίκεντρο δύο χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά του Χαλανδρίου και εστιακό βάθος μόλις 4,6 χιλιομέτρων, σημειώθηκε νέα ασθενής δόνηση, μεγέθους 1,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. 

protothema

Πάτρα: Λήξη συναγερμού για τη νεαρή που απειλούσε να πέσει από ταράτσα – ΝΕΟΤΕΡΑ (ΦΩΤΟ)

Κακοκαιρία στην Πάτρα: Απόκοσμες εικόνες στην παραλιακή του Ρίου – Η θάλασσα “μπήκε” στα σπίτια – Πλημμύρα στην Πλαζ ΦΩΤΟ

Πάτρα: 50χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του – Βρέθηκε νεκρός με τραύμα από μαχαίρι

Πάτρα: Ένας στη φυλακή, τρεις ελεύθεροι με όρους για τον θάνατο του 30χρονου Κώστα Μπασιλάρη

Πάτρα: Άγιο είχαν οι νεαροί που τούμπαρε το ΙΧ τους τα ξημερώματα στην Ακτή Δυμαίων -ΦΩΤΟ

Πάτρα: Παραδόθηκε 5ος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό  του 30χρονου στο “Αβαντάζ”

Πάτρα: Βρέθηκε η τσάντα της 16χρονης Λόρας στου Ζωγράφου – Καλοστημένο σχέδιο για να φύγει από το σπίτι της “βλέπουν” οι αρχές

Πάτρα: Απολογούνται οι κατηγορούμενοι για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του 30χρονου Κώστα-Έκλεισαν τη Γούναρη συγγενείς και φίλοι του-Συνθήματα και λουλούδια στο κέντρο που έγινε ο φόνος-ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ