«Μικρά Χέρια, Μεγάλα Θαύματα: Όταν η Ευτυχία γίνεται Προσφορά»

19/06/2025 | 13:44

Απλώνοντας την ευτυχία… φτάνει στις καρδιές μας

Ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Καρκίνο ΦΛΟΓΑ νιώθει την ανάγκη να εκφράσει τη βαθιά του συγκίνηση και την ειλικρινή του ευγνωμοσύνη προς τους μαθητές και τις μαθήτριες των Β΄ και Γ΄ τάξεων του Δημοτικού του 1ου Δ.Σ. Οβρυάς, που μέσα από τη δράση «Απλώνω Ευτυχία» απλώνουν και σε εμάς μια μεγάλη, ζεστή αγκαλιά.

Η όμορφη αυτή δράση, γεμάτη δημιουργικότητα είχε σκοπό να μεταδώσει μηνύματα χαράς, προσφοράς. Μέσα από αυτή, οι μικροί μαθητές συγκέντρωσαν χρήματα τα οποία προσέφεραν στον Σύλλογό μας, στηρίζοντας έτσι έμπρακτα τα παιδιά που δίνουν μάχη με τον καρκίνο.

Η πρωτοβουλία αυτή δεν είναι απλώς μια φιλανθρωπική πράξη – είναι ένα πολύτιμο μάθημα για όλους μας. Μας υπενθυμίζει ότι η ελπίδα μπορεί να γεννηθεί από ένα παιδικό χαμόγελο, και πως όταν τα παιδιά μαθαίνουν να μοιράζονται, ο κόσμος γίνεται καλύτερος.

Ένας κουμπαράς γεμάτος αγάπη… από τα παιδιά του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών

Η δεύτερη πράξη στήριξης των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο είχε ως πρωταγωνιστές τους μαθητές της Γ’ Τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών  (Στρούμπειο).

Οι μικροί μαθητές με τη συνδρομή των δασκάλων τους και των γονιών γέμισαν έναν κουμπαρά και μάς τον παρέδωσαν με στόχο την ενίσχυση του πολύπλευρου έργου της «ΦΛΟΓΑΣ». 

Η πρωτοβουλία αυτή δεν είναι απλώς μια πράξη φιλανθρωπίας. Είναι ένα μάθημα ζωής από παιδιά προς όλους μας. Είναι το πιο δυνατό μήνυμα πως η αλληλεγγύη διδάσκεται, καλλιεργείται και ανθίζει, όταν υπάρχουν εκπαιδευτικοί με όραμα και γονείς που στηρίζουν δράσεις αλληλεγγύης.

Η μεγάλη οικογένεια της «ΦΛΟΓΑΣ» ευχαριστεί θερμά όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς που εμπνεύστηκαν και στήριξαν τις συγκεκριμένες δράσεις καθώς και τους γονείς που τις ενίσχυσαν.

Πάτρα: Νέος πρόεδρος στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ – Αλλαγή σκυτάλης μετά από χρόνια

Πάτρα: Θρήνος για 35χρονη από την Περιβόλα – Γέννησε το δεύτερο παιδάκι της και πέθανε 15 μέρες μετά!

Αχαΐα: Άφατη θλίψη για τον χαμό του Λευτέρη Σταυρόπουλου

Αναπάντητα ερωτήματα για τον χαμό της 35χρονης μητέρας από την Πάτρα – “Έφυγε” την ώρα που θήλαζε το μωρό της ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Επιτέθηκαν σε μεταφορέα με ΙΧ – Προσπάθησαν να εμβολίσουν την μοτοσικλέτα του και στη συνέχεια τον ξυλοκόπησαν

Σοβαρό ατύχημα και χειρουργείο στο ΚΑΤ για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη – Αναρρώνει στο νοσοκομείο

Βαρύ πένθος για τον αιφνίδιο θάνατο της 35χρονης μητέρας από την Πάτρα που μόλις είχε γεννήσει – Τα πιθανά αίτια, συγκλονίζει η μητέρα της

Κατάρρευσε το σημείο που είχε υποστεί καθίζηση στην “111” – Αδύνατη η οδική σύνδεση της Δίβρης με την Πάτρα (ΦΩΤΟ)