Μίκης Θεοδωράκης – Τραγική φιγούρα ο σκύλος στο πλατύσκαλο του σπιτιού

03/09/2021 | 11:40

 

Μια από τις συγκινητικές εικόνες που εκτυλίχθηκαν στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, είναι εκείνη του θλιμμένου σκύλου που ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης φρόντιζε.

Έχοντας γείρει στο πλατύσκαλο της οικίας όπου έζησε ο Μίκης Θεοδωράκης και άφησε την τελευταία του πνοή, της οδού Επιφανούς και Γαριβάλδι, στο κέντρο της Αθήνας, ένας σκύλος που κάποιοι είπαν ότι ήταν του μουσικοσυνθέτη, άλλοι όχι, έδειχνε πως υποφέρει με την απώλεια του… «αφεντικού» του.

Το χαρακτηριστικό απόσπασμα με τον σκύλο έξω από το σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη σχολιάστηκε από αρκετά τηλεοπτικά κανάλια, καθώς όπως ανέφεραν ο σκύλος από τη στιγμή που πέθανε ο μουσικοσυνθέτης καθόταν στο ίδιο σημείο, χωρίς να κουνιέται σαν να πενθεί.

Είναι το σκυλί που είχε γίνει «ρεπορτάζ» τον Φεβρουάριο του 2015, όταν ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφθεί τον Μίκη Θεοδωράκη στο σπίτι του στην Ακρόπολη.

22/02/2026
22/02/2026 | 07:38

Ονόματα πασίγνωστων Πατρινών στη δικογραφία για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού – Διακινούσαν τεράστια “μαύρα” ποσά, κυκλοφορούσαν με πανάκριβα αυτοκίνητα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός επιχειρηματίας της εστίασης Αντώνης Λάγιος

Μεγάλη φωτιά σε πτηνοτροφική μονάδα στη Δυτική Αχαΐα – Ακούστηκαν εκρήξεις (ΦΩΤΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Πάτρα: Τραγική κατάληξη για τον 44χρονο που χάθηκε στις εκβολές του Γλαύκου ενώ ψάρευε – Ποιος είναι ο άτυχος άνδρας

Αχαΐα: Άγνωστος πυροβόλησε και τραυμάτισε ανήλικους-Μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας-Νοσηλεύονται σε σοκ

Πάτρα: “Έφυγε” από την ζωή ο “γίγαντας” της πυγμαχίας Αλέξης Πεφάνης

Ο ξακουστός θίασος «VARATE» ξανακτιπά απόψε με την τραγοδία «ΜΥΔΙΑ»

Πάτρα: Έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό 44χρονου που αγνοείται στις εκβολές του ποταμού Γλαύκου – Είχε πάει για ψάρεμα (ΦΩΤΟ)