Μεξικό: Στο νοσοκομείο με κορονοϊό ο υφυπουργός Υγείας της χώρας

01/03/2021 | 07:50

 

 

Την ημέρα που συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την επιβεβαίωση των πρώτων κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στο Μεξικό, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Κυριακή άλλους 458 θανάτους εξαιτίας της COVID-19, με το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει τους 185.715 νεκρούς, και 2.810 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των περιπτώσεων να ανέρχεται σε 2.086.938.

Ο τρίτος βαρύτερος απολογισμός θυμάτων της πανδημίας στον πλανήτη σε απόλυτα μεγέθη ενδέχεται να είναι υποτιμημένος: στελέχη του υπουργείου Υγείας αναγνωρίζουν ότι στην πραγματικότητα, οι αριθμοί τόσο των θανάτων όσο και των κρουσμάτων μάλλον είναι πολύ πιο υψηλοί από ό,τι καταγράφεται επίσημα.

Στο μεταξύ ο υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες Γκατέλ, στον οποίο ανατέθηκε από την εκδήλωσή της ο συντονισμός των προσπαθειών αντιμετώπισης της πανδημίας, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο τις τελευταίες ημέρες με την COVID-19.

Ο κ. Λόπες Γκατέλ βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση και αναρρώνει με ικανοποιητικό τρόπο, σημείωσε ο Ρούι Λόπες, επικεφαλής του εθνικού κέντρου προγραμμάτων πρόληψης και ελέγχου ασθενειών (CENAPRECE) κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Πινακίδες
10/05/2025 | 21:17

68χρονος Βρετανός βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου

Ζέτα Μακρυπούλια: «Με ενδιέφερε πάρα πολύ ο έρωτας, όλη μου η προσοχή ήταν στραμμένη εκεί»

Μαρκ Ρούτε: Tο ΝΑΤΟ παραμένει στο πλευρό της Ουκρανίας

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ επιστρέφει στο Φεστιβάλ των Καννών

Η ανέξοδη μάσκα ομορφιάς που θα μειώσει την ερυθρότητα στο πρόσωπο σου

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 13 ανήλικοι που κατηγορούνται ότι ήταν μέλη της «συμμορίας των ακροδεξιών»

Ατρόμητος – ΟΦΗ 0-0: Φινάλε στην έβδομη θέση ο Ατρόμητος

Τάσος Ξιαρχό για την εμφάνιση της Klavdia στην Eurovision 2025: «Δεν μπορώ να ζηλέψω κάτι το οποίο είναι χάλια!»