Μεξικό: Δύο νεκροί από τον σεισμό των 6,9 Ρίχτερ

22/09/2022 | 12:26

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από τον σεισμό των 6,9 Ρίχτερ που έπληξε το Μεξικό το πρωί της Πέμπτης. Την δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή η δήμαρχος του Μεξικό Κλαούντια Σάινμπαουμ, με ανάρτησή της στο Twitter.

Νωρίτερα το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS) ανακοίνωσε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,8 βαθμών και είχε εστιακό βάθος 20,7 χιλιομέτρων. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι. 

Ο ισχυρός σεισμός, που έγινε αισθητός και στην πόλη του Μεξικό όπου ζουν 22 εκατομμύρια άνθρωποι, σημειώθηκε τρεις ημέρες μετά τη σεισμική δόνηση των 7,7 βαθμών που συγκλόνισε τη χώρα τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, επέτειο των φονικών σεισμών του 1985 και του 2017.

Το επίκεντρο του σημερινού σεισμού ήταν στην πολιτεία Μιτσοακάν, στο δυτικό τμήμα της χώρας, 84 χιλιόμετρα από την πόλη Κοαλκομάν, διευκρίνισε η σεισμολογική υπηρεσία. Ο σεισμός της Δευτέρας, από τον οποίο σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι, είχε επίσης επίκεντρο στην ίδια πολιτεία. 

Ο ισχυρός σεισμός της Δευτέρας συγκλόνισε τη χώρα μια ώρα αφού εκατομμύρια άνθρωποι συμμετείχαν σε άσκηση σεισμού, η οποία οργανώνεται κάθε χρόνο στην επέτειο των δονήσεων της 19ης Σεπτεμβρίου το 1985 και το 2017.

 

ΠΗΓΗ

Κλειστή η Ιόνια Οδός από Άρτα μέχρι Αμφιλοχία μετά την κατολίσθηση και το ρήγμα 200 μέτρων – Θα αργήσει η αποκατάσταση του έργου

Πάτρα: Παρανάλωμα του πυρός δύο αυτοκίνητα-Πεπεισμένες οι Αρχές για εμπρησμό (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Στη φυλακή ο γνωστός Πατρινός επιχειρηματίας για το σκάνδαλο με τα 3 εκατομμύρια ευρώ με φόντο την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία

Αχαΐα: Άφατη θλίψη για τον χαμό του Λευτέρη Σταυρόπουλου

Πάτρα: Αναστάτωση από τροχαίο στην Ακτή Δυμαίων – Όχημα “καβάλησε” τη νησίδα και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Το “μαγαζί” είχε από κοκαΐνη μέχρι χάπια έκσταση – Συνελήφθησαν δύο άτομα για εγκληματική οργάνωση – Έρευνες σε σπίτια της πόλης

Πάτρα: Τροχαίο με δίκυκλο στην εθνική οδό – Ένας τραυματίας-Φωτο & Βίντεο

Αχαΐα: Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, νοσηλεύονταν σε κώμα και κατέληξε σε νοσοκομείο της Αττικής