Μεσολόγγι: Το μεσημέρι η τελευταία πράξη της τραγωδίας – Κηδεύονται οι δύο φίλοι που πνίγηκαν σε αρδευτικό χαντάκι

Η τελευταία πράξη της τραγωδίας στην Αιτωλοακαρνανίας παίζεται σήμερα με τις κηδείες των νέων που βρέθηκαν νεκροί σε αρδευτικό κανάλι μετά από τέσσερις ημέρες αναζητήσεων. Αιτία θανάτου και των δύο ήταν ο πνιγμός, σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα. Υπήρξαν απέλπιδες προσπάθειες να απεγκλωβιστούν και να σωθούν, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Μεσολόγγι: Το μεσημέρι η τελευταία πράξη της τραγωδίας - Κηδεύονται οι δύο φίλοι που πνίγηκαν σε αρδευτικό χαντάκι

Συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετήσουν το μεσημέρι τους δύο φίλους. Ο  34χρονος Βασίλης Γρατσάνης κηδεύεται στη 1 τυο μεσημέρι στα Πηγάδια Παλαιομάνινας και ο 40χρονος Γιάννης Κορδώσης, στις 3 μ.μ  στο Πεντάλοφο.

Το νήμα ξετυλίχτηκε όταν κάτοικος της Κατοχής, που έτυχε να περάσει στην άκρη του αρδευτικού καναλιού  είδε τις ρόδες του αυτοκινήτου όπου επέβαιναν ο 35χρονος κτηνοτρόφος και ο 40χρονος γεωργός.  Αρχικά, ο χωρικός θεώρησε ότι οι ρόδες του αναποδογυρισμένου αυτοκινήτου προέρχονταν από κάποιο παλιό αμάξωμα, που κάποιος το είχε πετάξει. Πλησιάζοντας ωστόσο βρέθηκε σε ένα μακάβριο θέαμα: Το μαύρο «Κορόλα» που αναζητούσαν οι αρχές μέσα στο αυλάκι και εντός αυτούς οι δύο φίλοι.

Η  ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα που ανέλαβε να εξετάσει τους δύο νεκρούς απεφάνθη ότι «ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική διερεύνηση και στις δύο σορούς, τη σορό του Κορδώση Ιωάννη και του Γρατσάνη Βασιλείου. Αιτία θανάτου και στις δύο περιπτώσεις ήταν ο πνιγμός εντός ύδατος. Τόσο από τη νεκροψιακή διερεύνηση όσο και από τη νεκροτομική, δεν προέκυψαν ευρήματα εξωτερικώς αλλά και εσωτερικώς στο σώμα που να προσανατολίζουν υπέρ οποιασδήποτε άλλης εκδοχής. Δεν παρατηρήθησαν ίχνη βίας στο σώμα, δεν υπήρξαν κακώσεις συμβατές με τροχαίο ατύχημα. Ασφαλώς προηγήθηκε τροχαίο ατύχημα, πλην όμως η αιτία θανάτου παραμένει ο πνιγμός».

Ωστόσο, η ιατροδικαστής ήταν σαφής και από το πόρισμά της επιβεβαιώνεται ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου ήταν ο Γιάννης Κορδώσης, ενώ ο Βασίλης Γρατσάνης βρισκόταν δεμένος με τη ζώνη ασφαλείας στο διπλανό κάθισμα. Φέρεται μάλιστα να προσπάθησε να απεγκλωβιστεί χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Εκτός της μαρτυρίας των πυροσβεστών που εξετέλεσαν τον απεγκλωβισμό των πτωμάτων, οι εκδορές και οι εκχυμώσεις που εντόπισε η κα Τσιόλα στις κνήμες και τα γόνατα του Γρατσάνη συνάδουν με το ότι δεν οδηγούσε αυτός το αυτοκίνητό του, αλλά είχε προτιμήσει να δώσει το τιμόνι στον Κορδώση. 

 

Αίγιο: Ο 43χρονος που ξυλοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο την Παρασκευή, πέθανε σήμερα στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας – Αύριο η κηδεία του

Άγριος ξυλοδαρμός γιατρού στο νοσοκομείο Αιγίου από ασθενή – Τον χτύπησε με μπουνιές στο πρόσωπο

Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου – Μυστήριο με τα αίτια θανάτου, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Aποκλειστικό: Με δράση και καταγωγή από την Αχαΐα ο «Έλληνας Εσκομπάρ» της κοκαΐνης

Πάτρα: Σοκαριστικό τροχαίο με σύγκρουση δύο δικύκλων – Η τρελή πορεία της μηχανής – ΦΩΤΟ

Κόντρα Πιερρακάκη – Φάμελλου στη Βουλή: «Έχετε μονοπώλιο στην τοξικότητα» – «Σταματήστε να κρύβεστε πίσω από το δημοσιονομικό κόφτη