Μεσολόγγι: Μαθήτρια έπαθε μέσα στο σχολείο επιληπτική κρίση και το ασθενοφόρο έφθασε μετά από μισή ώρα

Σοβαρό περιστατικό που καταδεικνύει την αδυναμία παροχής πρώτων βοηθειών από το ΕΚΑΒ σημειώθηκε προχθές, στο Μεσολόγγι.

Μαθήτρια Λυκείου ενώ βρισκόταν στο σχολείο της ξαφνικά υπέστη επιλητική κρίση. Αναστάτωση επικράτησε μεταξύ μαθητών και καθηγητών και αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ για να παραλάβει την κοπέλα ασθενοφόρο.

Ασθενοφόρο όμως δεν υπήρχε στην περιοχή, καθώς ήταν σε άλλο περιστατικό στην περιοχή της Κλόκοβας και απαιτήθηκε να περάσουν 30 και πλέον λεπτά για να φθάσει στο Μεσολόγγι και να μεταφέρει την μαθήτρια στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο στην Πάτρα!

Ευτυχώς η κοπέλα είναι πλέον καλά στην υγεία της και ήδη αναρρώνει σπίτι της.

Να σημειωθεί ότι λόγω έλλειψης προσωπικού υπάρχει μόνο ένα ασθενοφόρο ανά βάρδια.

Θυμίζουμε πως πριν δύο χρόνια η αγρότισσα Αθηνά Παπαχρήστου, (έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Αύγουστο) είχε δωρίσει από το υστέρημά της στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου ένα ασθενοφόρο, δυστυχώς όμως ακόμη και αυτό το όχημα μένει ακινητοποιημένο σε πολλές περιπτώσεις, δεδομένου ότι δεν υπάρχει προσωπικό για να το κυκλοφορήσει.

“Άμεση στελέχωση”

Σε ανάρτησή της για το θέμα η πρόεδρος του Δημοπτικού Συμβουλίου Μεσολογγίου Ζιζή Φούντα σημειώνει:

«Δυστυχώς μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση να αναφερθώ σε ακόμη ένα δυσάρεστο περιστατικό. Το Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου έμεινε 14/10/2025 ακάλυπτο από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. ##Το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) είναι ο δημόσιος οργανισμός επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στην Ελλάδα, υπαγόμενος στο Υπουργείο Υγείας. Έχει ως αποστολή την παροχή άμεσης ιατρικής βοήθειας και τη μεταφορά ασθενών σε νοσοκομεία με ασθενοφόρα, κινητές μονάδες και εναέρια μέσα. Υπήρχε όμως μόνο ένα πλήρωμα, σε απόσταση 30 χιλιομέτρων, και όταν συνέβη πολύ σοβαρό περιστατικό, η καθυστέρηση ξεπέρασε τα 30 λεπτά.

Δεν μιλάμε για πολυτέλεια — μιλάμε για ανθρώπινες ζωές. Η υποστελέχωση σκοτώνει. Η Πολιτεία οφείλει άμεσα να ενισχύσει το ΕΚΑΒ της περιοχής. Κάθε λεπτό μετράει. Και σήμερα, χάθηκαν πολύτιμα λεπτά».

Πάτρα: Λήξη συναγερμού για τη νεαρή που απειλούσε να πέσει από ταράτσα – ΝΕΟΤΕΡΑ (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Βρέθηκε η τσάντα της 16χρονης Λόρας στου Ζωγράφου – Καλοστημένο σχέδιο για να φύγει από το σπίτι της “βλέπουν” οι αρχές

Πάτρα: 50χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του – Βρέθηκε νεκρός με τραύμα από μαχαίρι

Πάτρα: Άγιο είχαν οι νεαροί που τούμπαρε το ΙΧ τους τα ξημερώματα στην Ακτή Δυμαίων -ΦΩΤΟ

Πάτρα: Στην κυκλοφορία ξανά από την Πέμπτη η Περιμετρική

“Πάτρα Ενωμένη”: Κοσμοσυρροή στην εκδήλωση για την κοπή πίτας της παράταξης – Κ. Σβόλης: “Το 2028 θα είμαι εκ νέου υποψήφιος για το Δήμο” (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Το «θρίλερ» με την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας – Τι λένε ο πατέρας και η φίλη της αγνοούμενης

Πάτρα: Κορυφώνεται η αγωνία για την 16χρονη Λόρα που αγνοείται – Το μήνυμα της οικογένειάς της