Μείωση ΦΠΑ στα τρόφιμα: Πότε θα ληφθούν οι αποφάσεις

01/04/2022 | 14:14

Σε μία με δύο εβδομάδες θα ληφθούν οι αποφάσεις για το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στα τρόφιμα. Συγκεκριμένα σε ερώτηση δημοσιογράφου τηλεοπτικής εκπομπής του ΣΚΑΙ για το εάν θα γίνει μείωση του ΦΠΑ σε 4 με 5 προϊόντα για ένα χρονικό διάστημα είπε “ότι αυτή είναι και η εισήγηση των παραγόντων της αγοράς. Και σε εμένα έρχονται οι άνθρωποι της αγοράς και στο οικονομικό επιτελείο πηγαίνουν και στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πηγαίνουν”.

“Είμαστε με την κοινωνία και μιλάμε μαζί τους. Θα περιμένουμε λίγο.. μία με δύο επόμενες εβδομάδες για να ξεκαθαρίσει αυτό το πράγμα.Δεν νομίζω ότι είμαστε πολύ μακριά από αυτό”, πρόσθεσε.

Στην συνέχεια ρωτήθηκε εάν όλα τα μέτρα στήριξης για την καταπολέμηση της ακρίβειας θα ληφθούν εντός Απριλίου.
“Σημασία έχει το πλαίσιο, να δείχνει ότι έχουμε ένα σχέδιο. Το σχέδιο είναι απαραίτητο όχι μόνο για την ελληνική κοινωνία αλλά και προς τα έξω. Το σχέδιο είναι το μεσοπρόθεσμο. Ο ορίζοντας είναι ο Απρίλιος για την κατάρτιση του. Επομένως όποιες παρεμβάσεις είναι να γίνουν προσωρινές και στοχευμένες θα γίνουν αυτό το διάστημα”, απάντησε και ανέφερε μεταξύ άλλων: “Αυτό που πλέον έχουμε να δούμε, είναι αν χρειάζονται άλλες παραμετρικές παρεμβάσεις όπως αυτές που αναφέρθηκαν πριν από τις δικές σας πληροφορίες (ΦΠΑ στα τρόφιμα) τις οποίες όμως, πρέπει να ενσωματώνεται σε αυτό το σχέδιο. Είναι κρίσιμο να δείχνουμε προς τα έξω και προς τα μέσα ότι προσχωρούμε με σύνεση” .

 

ΠΗΓΗ

Αίγιο: Ο 43χρονος που ξυλοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο την Παρασκευή, πέθανε σήμερα στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας – Αύριο η κηδεία του

Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου – Μυστήριο με τα αίτια θανάτου, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

«Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή; – Μέρος Πρώτο» – Έρχεται στη μεγάλη οθόνη

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

Aποκλειστικό: Με δράση και καταγωγή από την Αχαΐα ο «Έλληνας Εσκομπάρ» της κοκαΐνης