Μεγάλη πολιτική κρίση στα Σκόπια: Πέταξε έξω τον Ζάεφ ο πρόεδρος Ιβάνοφ, ετοιμάζει διάγγελμα

13/06/2018 | 13:02

Απρόσμενη εξέλιξη είχε η προσπάθεια του πρωθυπουργού των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ να ενημερώσει τον πρόεδρο Γκιόργκι Ιβάνοφ για την επιτευχθείσα συμφωνία με την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει το Makfax, ο Ζόραν Ζάεφ και ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ προσπάθησαν να παρουσιάσουν στον Ιβάνοφ το περιεχόμενο της συμφωνίας με την Ελλάδα για το ονοματολογικό, ωστόσο ο πρόεδρος Ιβάνοφ τους σταμάτησε πριν καν ξεκινήσουν και αποχώρησε από τη συνάντηση!

Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος των Σκοπίων αρνήθηκε να συζητήσει με τον Ζάεφ και τον Ντιμιτρόφ τα οφέλη της ιστορικής συμφωνίας για το μέλλον της ΠΓΔΜ.

Από την αρχή είχε προκαλέσει εντύπωση το ότι η συνάντηση ήταν… εξπρές, καθώς ο Ζάεφ και ο Ντιμιτρόφ έφτασαν, με αστυνομική συνοδεία, στην προεδρική κατοικία στις 10:03 τοπική ώρα (11:03 ώρα Ελλάδος) και έφυγαν από αυτή στις 10:09.

Υπενθυμίζεται ότι Ζόραν Ζάεφ και Αλέξης Τσίπρας συμφώνησαν στο όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», με μετάφραση σε όλες τις γλώσσες για όλες τις χρήσεις και με συνταγματική αναθεώρηση. Από την πλευρά του όμως, ο πρόεδρος Ιβάνοφ επιμένει σε μια λύση που δεν θα προκαλέσει συνταγματικές αλλαγές.

Χθες, μάλιστα, μίλησε για ανεύθυνη στάση εκ μέρους του Ζάεφ το να επιλύεται ένα τόσο σοβαρό ζήτημα μέσω τηλεφώνου.

Κατά τις ίδιες πηγές, το απόγευμα αναμένεται διάγγελμα του προέδρου των Σκοπίων

iefimerida.gr 

Αίγιο: Ο 43χρονος που ξυλοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο την Παρασκευή, πέθανε σήμερα στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα! (ΦΩΤΟ)

«Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή; – Μέρος Πρώτο» – Έρχεται στη μεγάλη οθόνη

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου – Μυστήριο με τα αίτια θανάτου, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο